Lysbakken: – Må være mulig å gå videre

Kristin Halvorsen og Audun Lysbakken på SVs ekstraordinære landsmøte på Thon hotell Arena på Lillestrøm lørdag (Foto: Anette Karlsen/Scanpix)
Kristin Halvorsen og Audun Lysbakken på SVs ekstraordinære landsmøte på Thon hotell Arena på Lillestrøm lørdag (Foto: Anette Karlsen/Scanpix)

Audun Lysbakken sier han har gått noen runder med seg selv og kommet fram til at så lenge han har støtte i partiet, ønsker han fortsatt å bli SVs nye leder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har spurt meg selv: Hva gjør jeg nå? Skal jeg gjemme meg? Forsvinne fra politikken? Jeg tenker at det må være mulig å gå videre etter å ha tatt konsekvensene av sine feil. Og nå har jeg tenkt å gå videre, sa Lysbakken i sin tale til landsmøtet lørdag.

Les også: Ny sak med pengerot i SV

Han fortalte at han fortsatt er trofast mot SV og ønsker å stå på for partiet dersom partiet vil ha ham.

Støtte

– Jeg bestemte forrige helg at dersom jeg fortsatt har støtte og tillit, ville jeg ikke gå. Etter møtet i går tyder det på at jeg fortsatt har støtte, og derfor stiller jeg til valg i dag. SV må få velge fritt. Vil dere ha meg, står jeg til disposisjon, sa han.

Les også: Solhjell og Holmås mener Lysbakken er svekket

Han erkjente imidlertid at valget hans er blitt møtt med kritikk, og han oppfordret til en åpen debatt under landsmøtet.

– La uroen noen føler komme fram. Det er legitimt å kritisere beslutningen min. Jeg vil at alle skal dra herfra og føle at de ble hørt. En ærlig debatt er det beste grunnlaget for å gå videre, sa han.

Ærlig debatt

– Hvis jeg blir valgt som leder i dag, skal jeg være leder også for dere som ønsket en annen kandidat. Og jeg vil at dere skal gis god plass, jeg mener det er en forutsetning at alle blir hørt. Landsmøtet har vært og skal være en arena for ærlig debatt og åpne beslutninger. Gjør vi det, kan vi gå videre sammen, sa han videre.

Lysbakken nevnte også hvordan de siste ukenes medieoppslag har påvirket ham.

– I mediene er man enten god eller dårlig. Jeg har vært 100 prosent dårlig en stund nå, i alle aviser. Jeg kan være uenig i dette, men jeg kan ikke skylde på mediene. Medieoppslagene har utspring i feil jeg har begått, sa han.

Les flere saker

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden