Halvorsen erkjenner regelbrudd

SV-leder Kristin Halvorsen og nestleder Audun Lysbakken på fredagens pressekonferanse på Thon Hotel Arena i forbindelse med helgens ekstraordinære landsmøte. (Foto: Erlend Aas / Scanpix)
SV-leder Kristin Halvorsen og nestleder Audun Lysbakken på fredagens pressekonferanse på Thon Hotel Arena i forbindelse med helgens ekstraordinære landsmøte. (Foto: Erlend Aas / Scanpix)

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) erkjenner at bevilgninger til det såkalte pøbelprosjektet er et brudd på økonomiregelverket som gjelder for departementene. Men hun sier det ikke dreier seg om noe SV-prosjekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var VG som fredag hadde oppslag om at departementene til Halvorsen og nylig avgått barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) har brutt regelverket ved å gi penger til et prosjekt for ungdommer som faller ut av skolen. Dette ble gjort uten korrekt utlysning.

Les også: Lysbakken er fortsatt lederkandidat

Under opptakten til SVs landsmøte på Lillestrøm måtte Halvorsen fredag innrømme at dette ikke hadde skjedd helt etter boken. Hun avviste imidlertid enhver spekulasjon om at det var noen spesiell SV-tilknytning til dette prosjektet.

– Dette er ikke en SV-sak, og den dreier seg følgelig heller ikke om inhabilitet. Pøbelprosjektet er et privat initiativ som har bred tverrfaglig støtte. Jeg har orientert landsstyret om saken, og alle erkjenner alvoret. Men saken har ingenting med habilitet og godt eller dårlig politisk skjønn å gjøre, sa Halvorsen.

Les også: Foss: – Pøbelprosjektmidler skal granskes

Hun framholdt at prosjektet står på egne bein, at det støttes av kronprinsparets fond og ledere i næringslivet og at det ikke er spørsmål om vennetjenester av noe slag.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden