Gammel Dickens-film funnet

Den eldste filmatiseringen av en Charles Dickens-karakter er nylig funnet i et britisk arkiv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmen «The Death of Poor Joe» er bare ett minutt lang og historien er hentet fra Charles Dickens roman «Bleak House». Ifølge BBC er den innspilt i mars 1901, og ble funnet i arkivene i British Film Institute (BFI) i februar i år.

Handlingen dreier seg om gatefeieren Joe, som står lent mot en mur ved en kirkegård. Det er midt på natta da Jo faller om død, samtidig som en vakt kommer forbi. Vakten prøver forgjeves å redde den fattige gatefeieren.

Dickens 200 år

England feirer i år 200 årsjubileet for Dickens fødsel, og «The Death of Poor Joe» er innspilt et halvt år før den tidligere kjente eldste Dickens-filmen, «Scrooge».

- Det er fantastisk å ha oppdaget en så unik film. Den ser utmerket ut og er i god stand. Dette er virkelig kremen på kaka, sier kurator Bryone Dixon ved BFI. Det var hun som fant filmen.

«The Death of Poor Joe» vil få sin premierevisning i London i dag, som et ledd i instituttets to uker lange feiring av Dickens på film. BFI har også planer om å inkludere filmen på en Dickens-DVD som de planlegger å utgi på et seinere tidspunkt.

Flere kultursaker på ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden