– Fire syriske offiserer har desertert

Soldater fra den frie syriske hæren (FSA), som består av avhoppere fra regjeringsstyrkene, gjør seg klar til kamp. Foto: AP Photo/Rodrigo Abd
Soldater fra den frie syriske hæren (FSA), som består av avhoppere fra regjeringsstyrkene, gjør seg klar til kamp. Foto: AP Photo/Rodrigo Abd

Ytterligere fire offiserer har hoppet av fra den syriske hæren og sluttet seg til opprøret mot president Bashar al-Assad, ifølge syriske opprørere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene hoppet av denne uken og flyktet til en leir for syriske desertører sør i Tyrkia, ifølge talsmann Khaled al-Hamoud fra Den frie syriske hæren (FSA), som består av avhoppere fra regjeringsstyrkene.

Les også: Syrisk viseminister slutter seg til opprøret

Han sier til nyhetsbyrået Reuters at i alt sju brigadegeneraler har forlatt den syriske hæren.

– Vi har seks brigadegeneraler som nå er i Tyrkia, og ytterligere én som er blitt igjen for å lede bataljoner inne i Syria, sier Hamoud.

Les også: Syrisk opposisjon begeistret over avhopp

Navnene på de fire offiserene som nylig hoppet av, er ikke gjort kjent av hensyn til deres familier, ifølge opprørere. Det er tidligere kommet flere ubekreftede meldinger om at slektninger av desertører er blitt drept, skriver Reuters.

Torsdag ble det kjent at også en politiker skal ha hoppet av fra regimet. Viseoljeminister Abdo Hussameldin kunngjorde på nettstedet YouTube at han slutter seg til «folkets revolusjon». Han er den til nå høyest rangerte politikeren som har forlatt president Assads regime.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden