Brite og italiener drept i Nigeria

Britiske Chris McManus (bildet) og hans italienske kollega Franco Lamolinar ble torsdag drept av gisseltakere i Nigeria. Foto: AFP PHOTO / HO / MCMANUS
Britiske Chris McManus (bildet) og hans italienske kollega Franco Lamolinar ble torsdag drept av gisseltakere i Nigeria. Foto: AFP PHOTO / HO / MCMANUS

En italiener og en brite som ble tatt til fange i Nigeria i mai i fjor, ble drept under et forsøk på å sette dem fri, opplyser italienske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske og nigerianske styrker gikk torsdag sammen om et forsøk på å befri italienske Franco Lamolinara og britiske Chris McManus. Men redningsaksjonen mislyktes, og de to ble drept.

– Vi venter fremdeles på en bekreftelse av detaljene, men de første opplysningene tyder på at begge ble drept av dem som holdt dem fanget, sier Storbritannias statsminister David Cameron.

Han ga grønt lys til operasjonen etter å ha fått opplysninger om hvor de to gislene befant seg og at de var i livsfare.

Skuddveksling

Et øyenvitne forteller til nyhetsbyrået Reuters at sikkerhetsstyrker forsøkte å ta seg inn i et bygg i Sokoto, nordvest i landet.

– De forsøkte å komme seg inn i huset, men møtte motstand. Folk på innsiden skjøt mot dem, og de besvarte ilden. Skuddvekslingen varte en stund, sier Mahmoud Abubakar, som bor i området.

Cameron har informert sin italienske kollega Mario Monti om det tragiske utfallet av operasjonen, heter det i en uttalelse fra den italienske regjeringen.

– Arrestert

Ifølge nigerianske myndigheter var gisseltakerne fra den militante islamistgruppen Boko Haram. Nigerias president Goodluck Jonathan sier i en pressemelding at gjerningsmennene er blitt arrestert.

McManus og Lamolinara jobbet for et byggefirma da de ble tatt til fange i Kebbi, nær Nigerias nordvestlige grense til Niger og Benin. (©NTB)

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden