Protester mot Osama bin Laden-film

Høyreradikale hinduer skaper trøbbel for Oscar-vinner Kathryn Bigelows film "Zero Dark Thirty".

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da amerikanske spesialstyrker drepte Osama bin Laden i byen Abbottabad i Pakistan i mai i fjor, skapte det politisk uro. Det er trolig grunnen til at Kathryn Bigelow har fått nei til å spille inn sin film om jakten på bin Laden i Pakistan, og løsningen ble å legge innspillingen til nabolandet India i stedet

Men nå møter Bigelow motstand også der. Det er høyreradikale hinduer som motsetter seg at deler av den indiske byen Chandigarth blir utstyrt med pakistanske flagg, skilt på urdu, burkakledde kvinner, kjøretøy med pakistanske nummerskilt og annet for å likne på den pakistanske byen Lahore.

- De har gjort så at Chandigarth likner på en pakistansk by, som om den var pakistansk. Det er vi sterkt imot og vi vil ikke la dem filme, sier Vijay Bhardwaj, leder av den radikale gruppe Vishva Hindu Parishad til The Guardian.

Kathryn Bigelows film skal etter planen få premiere mot slutten av året.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden