Armenia trekker seg fra Melodi Grand Prix

Armenia vil likevel ikke være med i årets Melodi Grand Prix (Eurovision Song Contest) i Aserbajdsjan i mai. Her er armenske Eva Rivas fra finalen i Oslo i 2010. Foto: Scanpix.
Armenia vil likevel ikke være med i årets Melodi Grand Prix (Eurovision Song Contest) i Aserbajdsjan i mai. Her er armenske Eva Rivas fra finalen i Oslo i 2010. Foto: Scanpix.

Armenia vil ikke delta i årets Melodi Grand Prix i Aserbajdsjan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyheten ble overbragt den Europeiske fjernsynsunionen (EBU) av den armenske kringkastingen ARMTV onsdag, skriver Eurovision.tv.

Det har så langt ikke kommet noen begrunnelse for hvorfor Armenia har valgt å trekke seg fra den europeiske musikkonkurransen.

Les også: - Bruker åtte milliarder på Eurovision

Det har imidlertid lenge vært spekulert i at Armenia ville komme til å trekke seg, ikke minst på grunn av det anstrengte forholdet til nabolandet Aserbajdsjan på grunn av det autonome området Nagorno-Karabakh, som siden 1993 har vært okkupert av Armenia.

17. januar i år ble det likevel bekreftet at det ville bli armensk deltakelse i årets finale, etter at sikkerheten til den armenske delegasjonen ble garantert og Aserbajdsjan lovet å følge de regler EBU (European Broadcasting Union) har satt for arrangementet.

Les også: Aserbajdsjan håper MGP-seier vil bli ny start

– Vi finner det svært beklagelig at Armenia har valgt å trekke seg fra årets Eurovision Song Contest, sier sjefprodusent i EBU, Jon Ola Sand.

– Til tross for forsøkene fra EBU og vertskringkasteren med å legge forholdene til rette for armensk deltakelse, har situasjoner utenfor vår kontroll ført til denne uheldige situasjonen.

Armenia skulle etter planen delta i den andre semifinalen i Melodi Grand Prix (Eurovision Song Contest, i samme gruppe som Norge, torsdag 24. mai.

Armenia har deltatt seks ganger i Eurovision Song Contest. Første gang landet deltok var i Athen i 2006. Den beste plasseringen er en fjerdeplass fra finalen i 2008.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden