Warloe-venn: – Warloe ikke involvert i narkosak

Den 31 år gamle nordmannen som ble pågrepet i den narkotikasiktede stortingspolitikeren Henning Warloes leilighet, hevder Warloe ikke «visste noe» og at Høyre-politikeren ikke har noe med en større narkotikasak å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Warloe er siktet for oppbevaring av narkotika og har trukket seg fra alle verv i Høyre. Han har imidlertid ikke erkjent straffskyld.

Ifølge politiet kom pågripelsen som følge av opprullingen av en større narkotikasak, men Warloe er ifølge politiet ikke involvert i denne. Dagbladet skriver onsdag at saken dreier seg om amfetamin.

Totalt seks personer er pågrepet og varetektsfengslet i denne saken, én av dem en 31-årig nordmann som sist fredag ble pågrepet i Warloes leilighet.

Les også: Stortingsrepresentant siktet i narko-sak

31-åringen er siktet for grov narkotikaforbrytelse, men sier ifølge Dagbladet at Henning Warloe ikke har «visst noe», og at han ikke har noe med amfetaminsaken å gjøre. Mannen har i avhør innrømmet å ha oppbevart stoff i leiligheten, skriver VG.

Kan bli flere pågripelser

31-åringen har ifølge VG og Dagbladet fungert som en kurer og fraktet narkotika mellom personer i Oslo.

Tre litauere, en italiener og en 35 år gammel norskpakistaner er også siktet i saken. Politiet i Oslo har i flere år regnet 35-åringen som en del av den mest sentrale kretsen i B-gjengen, til tross for at han aldri er blitt straffedømt, skriver Dagbladet.

Les også: Solberg: – Har nulltoleranse for narkotika

Politiet utelukker ikke at den videre etterforskningen vil ende opp med flere pågripelser.

– Vi har som mål å ramme det vi mener er et større nettverk av oppbevaring og omsetning av narkotika i hele vårt distrikt. Det er tidlig i etterforskningen, men vi utelukker ikke flere pågripelser, sier politiadvokat Åse Kjustad Eriksson i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Har innrømmet bruk

Warloe var i Bergen da politiet med bistand fra Stortingets sikkerhetsvakter sist fredag tok seg inn i leiligheten hans i Homansbyen i Oslo vest, og ble først pågrepet dagen etter. I leiligheten fant politiet pulver de mener er narkotika, melder TV 2.

– Det ble funnet en mindre mengde med narkotika. Det er tatt beslag i og sendt til analyse hos Kripos, fortalte politiadvokat Eriksson tirsdag.

Warloe har i avhør innrømmet bruk av narkotika ved en tidligere anledning, men nekter tilknytning til den større narkotikasaken, opplyser forsvareren, advokat Erling O. Lyngtveit.

– Han hadde ikke vært i leiligheten på en stund. En bekjent av ham har hatt tilgang til leiligheten, og han er av den oppfatning at denne bekjente må svare for dette. Selv er han helt ukjent med det politiet har funnet, sier forsvareren til TV 2.

– Dumsnill

Partileder Erna Solberg måtte tirsdag kveld kalle inn til en pressekonferanse for å orientere om situasjonen rundt partikollegaen hun har kjent i 35 år. Solberg opplyste at hun har gjort det klart for Warloe at han ikke bør søke om å bli gjenvalgt på Stortinget for neste periode.

– Han har innrømmet, både overfor politiet og oss i Høyre, at han har brukt narkotika mens han har vært stortingsrepresentant. Når man er med på å lage lovene, må man også følge lovene, og vi har nulltoleranse for at en stortingsrepresentant bruker narkotika, sa Solberg.

Solberg sier Warloe har vært dumsnill, og at dette nå går ut over ham.

Aktiv i ruspolitikken

50 år gamle Warloe har i flere år vært aktiv i Høyres ruspolitikk. I 2001 var han sterkt kritisk til en brosjyre Bergen kommune skulle sende ut til ungdommer. Brosjyren ble etter Warloes mening for liberal, og som medlem i ruspolitisk råd i kommunen, fikk han den stoppet, skriver Bergensavisen.

– Også testing og utprøving av narkotika er misbruk. Ingen må tro noe annet. Som ansvarlige politikere må vi stoppe forsøket på utglidning av holdninger, understreket Warloe overfor samme avis i 2001.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden