DN: Thorkildsen tar trolig over etter Lysbakken

Påtroppende SV-nestleder Inga Marte Thorkildsen blir trolig ny barne-, likestillings og inkluderingsminister etter Audun Lysbakken. Foto: Morten Holm / SCANPIX.
Påtroppende SV-nestleder Inga Marte Thorkildsen blir trolig ny barne-, likestillings og inkluderingsminister etter Audun Lysbakken. Foto: Morten Holm / SCANPIX.

Inga Marte Thorkildsen som er innstilt som nestleder i SV, blir trolig ny barne-, likestillings- og inkluderingsminister etter Audun Lysbakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partileder Kristin Halvorsen ble mandag oppnevnt som statsråd inntil videre etter at Lysbakken trakk seg. Etter det Dagens Næringsliv forstår, er det Inga Marte Thorkildsen som blir Lysbakkens permanente etterfølger.

SV sto parat til å legge ny statsrådskabal så snart Audun Lysbakken ble valgt til ny partileder. Men med Lysbakken ute, og det som trolig ikke blir noen snarlig gjeninntreden som statsråd, mangler det viktigste kortet i kabalen.

Les også: Opposisjonen vil granske hele regjeringen

SV-kilder har overfor flere medier slått fast at forskningsminister og partiveteran Tora Aasland er på vei ut av regjeringen.

Videre skulle Erik Solheim få avlastning som miljøvernminister for igjen å kunne konsentrere seg fullt ut om utviklingspolitikken.

Kristin Halvorsen var ment å fortsette som kunnskapsminister og samtidig overta ansvaret for forskning og høyere utdanning, en kombinasjon hun til nå har funnet å være for omfattende til å forene med partiledervervet.

Les også: Valgkomiteen i SV står fast ved innstillingen

Som ny partileder skulle Audun Lysbakken skifte beite til et mer prestisjefylt departement, mens den påtroppende nestlederen Inga Marte Thorkildsen skulle inn som ny statsråd.

Klassekampen skrev mandag at planen var å gjøre Lysbakken til miljøvernminister, mens Thorkildsen skulle overta hans jobb i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Ifølge Dagens Næringsliv rokker ikke Lysbakkens avgang ved planen om å la Thorkildsen overta hans departement.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden