Valgkomiteen i SV står fast ved innstillingen

Audun Lysbakken (SV) besøker P4 for å delta i Sytten Tretti mandag, noen timer etter at han gikk av som barne-, likestillings- og inkluderingsminister. Foto: Erlend Aas / Scanpix
Audun Lysbakken (SV) besøker P4 for å delta i Sytten Tretti mandag, noen timer etter at han gikk av som barne-, likestillings- og inkluderingsminister. Foto: Erlend Aas / Scanpix

SVs valgkomité står fast ved innstillingen av Audun Lysbakken til vervet som partileder, opplyser komitéleder Tora Aasland til NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgkomiteen hadde egentlig fullført sitt arbeid, men hadde samtaler på telefon mandag kveld, etter at Lysbakken tidligere på dagen kunngjorde sin avgang som statsråd blant annet som følge av den såkalte selvforsvarssaken.

– Valgkomiteen har hatt samtaler på telefon etter det som har skjedd. Det vi er enige om, er at innstillingen ligger fast, sier Aasland til NTB.

Støtte

Både avtroppende partileder Kristin Halvorsen, sentralstyret og landsstyret i partiet støtter Lysbakken.

Les også: Lysbakken snubler videre

Aasland ønsker overfor NTB ikke å kommentere om avgjørelsen støttes av en samlet valgkomité.

Før møtet startet klokka 21.00 uttalte komitémedlem Kjersti Markusson til VG at hun mente det var problematisk at en partileder ikke er medlem av regjeringen.

– En slik løsning vil stille store krav til SVs statsråder og hele rådgiverkorpset, sa hun.

Tilgjengelige

Audun Lysbakken er den eneste kandidaten til å ta over for Kristin Halvorsen under SV-landsmøtet til helgen, etter at nestleder Bård Vegar Solhjell og deretter stortingsrepresentant Heikki Holmås kunngjorde at de ikke var kandidater.

Les også: Halvorsen oppfordrer til å velge Lysbakken

Innstillingen fra den forberedende valgkomiteen er et viktig signal til landsmøtet, understreker Tora Aasland. Samtidig er det mange som har spørsmål om saken, og komiteen vil være tilgjengelig for partiet under landsmøtet.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden