FN: Manning utsatt for «grusom behandling»

Bradley Manning iført uniform og håndjern føres ut av en rettssal i Maryland etter en rettslig høring i februar. Ifølge FNs spesialrapportør om tortur har Manning blitt utsatt for «umenneskelig og grusom» behandling i fengsel. Foto: REUTERS / Jose Luis Magana / SCANPIX
Bradley Manning iført uniform og håndjern føres ut av en rettssal i Maryland etter en rettslig høring i februar. Ifølge FNs spesialrapportør om tortur har Manning blitt utsatt for «umenneskelig og grusom» behandling i fengsel. Foto: REUTERS / Jose Luis Magana / SCANPIX

Bradley Manning, soldaten som er tiltalt for å ha lekket hemmeligstemplede dokumenter til WikiLeaks, har blitt utsatt for grusom og nedverdigende behandling i fengselet, mener FN-rapportør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juan Ernesto Mendez, FNs spesialrapportør om tortur, er svært kritisk til hvordan amerikanske myndigheter behandler soldaten.

– Etter min mening ble Bradley Manning utsatt for grusom, umenneskelig og nedbrytende behandling i en overdreven og langvarig isolasjon i løpet av de åtte månedene han satt i Quantico, sier Mendez.

Quantico er et militærfengsel like utenfor Washington.

Manning har sittet fengslet i til sammen halvannet år etter først å ha blitt siktet og deretter tiltalt for å ha lekket flere hundre tusen hemmeligstemplede dokumenter fra blant annet det amerikanske forsvarsdepartementet og fra CIA til varslernettstedet WikiLeaks.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden