SVs valgkomité i arbeid igjen

Det blir et telefonmøte mandag kveld for å drøfte situasjonen som er oppstått, sier valgkomiteens leder Tora Aasland til NTB. Foto: Scanpix.
Det blir et telefonmøte mandag kveld for å drøfte situasjonen som er oppstått, sier valgkomiteens leder Tora Aasland til NTB. Foto: Scanpix.

Valgkomiteen i SV møtes mandag kveld for å drøfte situasjonen etter at Audun Lysbakken gikk av som statsråd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har allerede vært i kontakt med valgkomiteen. Det blir et telefonmøte mandag kveld for å drøfte situasjonen som er oppstått, sier valgkomiteens leder Tora Aasland til NTB.

Da Lysbakken mandag ga beskjed om at han går av som barne-, likestillings- og inkluderingsminister, gjorde han det klart at han fortsatt ønsker å bli partileder i SV. Samtidig la han til «dersom partiet fortsatt ønsker meg».

Les også: Lysbakken går av

Aasland vil så langt ikke kommentere om det er mulig å være partileder uten samtidig å sitte i regjering.

– Det er et spørsmål som det er helt naturlig at vi tar opp i valgkomiteen. Jeg vil ikke spekulere på det nå. Først må jeg snakke med valgkomiteen, før jeg kan gi noen flere kommentarer, sier Aasland.

Se video fra pressekonferansen her

Audun Lysbakken har vært den eneste kandidaten til å ta over for Kristin Halvorsen under SV-landsmøtet til helgen, etter at nestleder Bård Vegar Solhjell og deretter stortingsrepresentant Heikki Holmås kunngjorde at de ikke var kandidater.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden