Arsenal vil gjøre det «umulige» mulig

Robin van Persie må opprettholde målformen om Arsenal skal makte å snu 0-4 mot Milan i returoppgjøret i mesterligaens åttedelsfinale tirsdag. (Foto: Phil Noble, Reuters / Scanpix)
Robin van Persie må opprettholde målformen om Arsenal skal makte å snu 0-4 mot Milan i returoppgjøret i mesterligaens åttedelsfinale tirsdag. (Foto: Phil Noble, Reuters / Scanpix)

Arsenal står overfor en nesten umulig oppgave når klubben skal prøve å snu 0-4 hjemme mot Milan i tirsdagens returkamp i mesterligaens åttedelsfinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tre uker siden gikk Arsenal på sitt største tap i Europa noensinne etter en svært svak opptreden på San Siro i Italia. Manager Arsène Wenger var uvanlig krass om egne spillere og kalte prestasjonen for en «katastrofe».

Siden har London-klubben svart med to imponerende comeback i engelsk eliteserie. Først snudde Arsenal 0-2 til 5-2 mot Tottenham for så å gå fra 0-1 til 2-1-seier borte mot Liverpool sist helg. Dette har gitt Wengers lag snev av håp før returmøtet med Milan.

Sterke hjemme

De seneste årene har Arsenals hjemmestatistikk i mesterligaen vært bunnsolid. I seks av klubbens 19 siste hjemmeseirer i Europa har londonerne vunnet med fire måls margin.

Det er også verdt å nevne at spanske Deportivo La Coruna vant 4-0 i returen mot nettopp Milan og avanserte med 5-4 i kvartfinalen i 2004.

– Jeg elsker statistikker. Vi kan score mål og er målfarlig på topp. Så hvorfor ikke bare gå for det? Vi har alt å vinne på det. Ingen forventer at vi skal snu det, sier Wenger.

Laget hans må minst gjøre fire mål for å utligne italienernes ledelse. Mangel på bortemål fra første kamp gjør det imidlertid ekstra tøft for Arsenal. Scorer Milan i London, er hjemmelaget nødt til å sette hele seks mål.

– Vi skal gi absolutt alt for å avansere. Du kan ikke si at det er umulig før det helt sikkert vet at det er umulig, mener Wenger.

To spisser i form

Milan vet godt at laget spesielt må passe seg for målmaskinen Robin van Persie. Nederlenderen har gjort 31 mål for «Gunners» i ulike turneringer så langt denne sesongen.

– Vi har en god ledelse og er selvsikre. Arsenal kan være fantastiske på hjemmebane, men spiller vi godt, bør vi klare dette uten store problemer, sier Milan-forsvarer Djamel Mesbah.

Milan har også en spiss i form om dagen. Zlatan Ibrahimovic vartet opp med sitt første hattrick siden 2005 da serie A-lederen slo Palermo 4-0 lørdag.

– Zlatan gjør fantastiske ting. Han er i toppform. Karantenen på tre kamper gjorde ham godt, mener Milan-trener Massimiliano Allegri.

Benfica må vinne når russiske Zenit St. Petersburg kommer på besøk til Lisboa tirsdag. Gjestene vant 3-2 i første oppgjør. Siden tapet i Russland har portugiserne slitt med formen i hjemlig serie.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden