André Villas-Boas sparket som Chelsea-trener

FERDIG I CHELSEA: Styret i Chelsea var ikke nådige mot André Villas-Boas etter lørdagens bortetap mot West Bromwich. Foto: AFP
FERDIG I CHELSEA: Styret i Chelsea var ikke nådige mot André Villas-Boas etter lørdagens bortetap mot West Bromwich. Foto: AFP

Chelsea har gitt trener André Villas-Boas sparken som trener etter flere dårlige resultater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder klubben på sine hjemmesider.

«Styret vil uttrykke sin takknemlighet for jobben han har gjort og sin skuffelse over at samarbeidet ble avsluttet så raskt», heter det i meldingen.

Styret skriver videre at «resultatene og prestasjonene ikke har vært gode nok, og det var ingen tegn til bedring i en nøkkelfase av sesongen».

Assistenttrener Roberto Di Matteo skal lede laget inntil videre.

Nyheten om Villas-Boas` avgang kommer dagen etter at Chelsea tapte 0-1 borte mot West Bromwich. Det var klubbens sjuende serietap denne sesongen.

Etter kampen erkjente portugiseren at han snart kan være ferdig som trener i klubben.

– Jeg må spørre eieren om jeg får en sjanse til. Det var ikke godt nok det som ble levert i dag, og det har det ikke vært på en stund. Vi vinner ikke nok kamper, og vi er ikke stolte over resultatene. I fotball er det både glede og smerte, sa Villas-Boas etter nederlaget.

Den unge manageren fra Portugal har slitt tungt med å få skikk på et Chelsea-lag i generasjonsskifte og vinne spillernes tillit.

Siden Arsenal slo Liverpool 2-1, står Chelsea igjen på femteplassen med 46 poeng. Det er 20 poeng mindre enn serieleder Manchester City, noe som tidligere har vært totalt uhørt under Roman Abramovitsj eierskap i klubben. Til og med mesterligaspill neste sesong står i fare. Det er tre poeng opp til Arsenal og fjerdeplassen som gir kvalifisering.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden