Putin tok med seg kona til valglokalet

HERR OG FRU PUTIN: Russlands statsminister Vladimir Putin og kona Ljudmila avla søndag formiddag stemmer i presidentvalget, som det er liten tvil om at Putin vil vinne. Foto: Reuters
HERR OG FRU PUTIN: Russlands statsminister Vladimir Putin og kona Ljudmila avla søndag formiddag stemmer i presidentvalget, som det er liten tvil om at Putin vil vinne. Foto: Reuters

Vladimir Putin møtte søndag formiddag opp for å stemme sammen med sin kone Ljudmila, som sjelden er å se sammen med ektemannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om presidentvalget i Russland

* Første runde av valget holdes søndag. For å vinne direkte må én av kandidatene få over 50 prosent av stemmene. Presidentperioden er forlenget fra fire til seks år.

* Statsminister Vladimir Putin stiller for partiet Det forente Russland og er storfavoritt til å vinne valget i første runde. Han var president i årene 2000– 2008.

* For Kommunistpartiet stiller nok en gang Gennadij Ziuganov. Han ble nummer to i 1996 med 40 prosent av stemmene i den avgjørende omgangen mot Boris Jeltsin.

* Nasjonalistveteranen Vladimir Zjirinovskij stiller igjen for Liberaldemokratene.

* Sergej Mironov er kandidat for partiet Et rettferdig Russland.* Forretningsmannen Mikhail Prokhorov er den eneste kandidaten som ikke representerer ett av de fire partiene i nasjonalforsamlingen.

Kilde: NTB

– Jeg våknet, trente litt, og så kom jeg hit, sa Putin til reportere som ventet på ham ved valglokalet i Moskva.

– Jeg håper på stort fremmøte, fortsatte han mens kona smilte ved hans side.

Les også: Derfor stemmer Lidja på Putin

Ljudmila har knapt vist seg offentlig de siste månedene, noe som har ført til spekulasjoner om hvordan det egentlig står til med Putins privatliv.

Men under presidentvalget søndag, som Putin er storfavoritt til å vinne, stilte hun opp. Det bærer bud om at hun er villig til igjen å ta ansvar som landets førstedame, slik hun også var under Putins to forrige perioder som president fra 2000-2008.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden