Spillanmeldelse: «WipEout 2048»

WipEout: Heftig racing

Skjermbilde fra spillet.

En av tidenes råeste racingserier er tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta «WipEout 2048»

Utgis på: PS Vita

Testet på: PS Vita

Utgivelsesdato: 22. februar

Aldersmerking: 7+ (www.pegi.info)

Sjanger: Racing

Utvikler/utgiver: SCEE/SCEE

Det går unna når luftkjerrene i «WipEout» tråkker gassen i bånn. Til vanlig har det gått så fort at det har vært vanskelig å komme inn i spillene om du ikke hadde erfaring fra før. Ikke at det er negativt – øving gjør mester – men vi lever i en tid der alt skal være tilgjengelig, og da må det endringer til.

Nå får vi en slakkere kurve der tempoet og utfordringen stiger gradvis, slik at du får sjansen til virkelig å få taket på kontrollene før alt går av skaftet. Nye skip og baner introduseres i et sunt tempo, og det samme gjelder de forskjellige utfordringene.

Som før handler WipEout om både å kjøre latterlig fort og å kjempe mot konkurrentene. Noen ganger skal du bare guffe på, men i flere løp må du plukke opp våpen rundt omkring på banene slik at du kan legge ut miner eller sende noen raketter opp i rumpa på den som ligger i tet.

Det er tidvis ustyrtelig moro, men samtidig er det hele så familiært og likt de tidligere spillene at det er vanskelig å bygge opp den helt store entusiasmen. «WipEout»-serien har kanskje vært verdt sin vekt i gull, men det er nok på tide at noen gjør noe nytt med konseptet før serien mister sin relevans.

Les også:

Forglemmelig krigføring

Hinsides vanskelig

Les det siste om spill

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden