Eksplosjon drepte sju i syrisk by

Sju personer ble drept da en bil eksploderte like ved en militærpost i byen Deraa sør i Syria, opplyser øyenvitner. Myndighetene hevder det dreier seg om et selvmordsangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det statlige syriske nyhetsbyrået omtaler angriperne som «selvmordsterrorister», og meldte først at to personer ble drept.

En innbygger oppgir imidlertid at sju personer ble drept og sju såret da bilen eksploderte i en park like ved en militær kontrollpost lørdag formiddag.

– De var tilfeldigvis ved bilen da den eksploderte, sier Saed Jawabra til Reuters.

Les også: – Homs var et slaktehus

Eksplosjonen etterlot et dypt krater i bakken.

– Eksplosjonen rystet hele byen, og ambulanser var på plass kort tid etter. Vi hørte kraftig skyting etter det, sier en annen innbygger, Mahmoud Masalmeh.

Ifølge statlige medier skjedde eksplosjonen i en rundkjøring midt i byen mens bilen var i fart.

Opposisjonen avviser at angrepet ble utført av en selvmordsbomber, men har ikke gitt noen flere opplysninger i saken.

Les også: – Nye angrep mot boligstrøk i Homs

Også i byen Herak sør for Deraa ble det lørdag meldt om uro. En syrisk eksilorganisasjon opplyser at opprørere drepte seks soldater og såret ni i byen.

Innbyggere og aktivister i området har meldt om sammenstøt mellom desertører og syriske sikkerhetsstyrker. De sier også at regjeringshæren har sendt forsterkninger til byen.

– Minst 100 militære busser er nå stasjonert i nærheten av Heraks sykehus og byens vestlige innkjørsel. Stridsvogner har beskutt et hus der det er mistanke om at opprørere skjuler seg, sier en aktivist.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden