Selvmordsangrep mot militærleir i Jemen

SPERRET VEIEN: Selv om Jemen har fått ny president, er det ikke slutt på uroen. I hovedstaden Sanaa har det vært flere demonstrasjoner de siste dagene. Her sperrer soldater veien for demonstranter i hovedstaden Sanaa. Landets militære styrker har denne uken vært utsatt for to selvmordsangrep. Foto: Reuters
SPERRET VEIEN: Selv om Jemen har fått ny president, er det ikke slutt på uroen. I hovedstaden Sanaa har det vært flere demonstrasjoner de siste dagene. Her sperrer soldater veien for demonstranter i hovedstaden Sanaa. Landets militære styrker har denne uken vært utsatt for to selvmordsangrep. Foto: Reuters

En bilbombe utløst av en selvmordsbomber eksploderte lørdag ved en militærleir sørvest for Jemens hovedstad Sanaa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To gjerningsmenn og en soldat ble drept, opplyser landets forsvarsdepartement, som anklager al-Qaida for å stå bak.

En tre etasjers bygning raste helt sammen under eksplosjonen, og etter angrepet skal det ha brutt ut en skuddveksling.

Eksplosjonen var så kraftig at den kunne føles 2 kilometer unna. Den ødela flere titalls hus i nærheten og førte til mange knuste vinduer, ifølge en nettside knyttet til en general som for flere måneder siden sluttet seg til opprøret som førte til at Jemens president Ali Abdullah Saleh ble tvunget til å gå av.

Bomben var rettet mot en leir for elitesoldater i Republikanergarden. Styrkene ledes av sønnen til Saleh, og den aktuelle leiren ligger i byen Bayda, 17 mil sørvest for Sanaa.

Tidligere i uka ble 26 soldater drept i et lignende angrep, som al-Qaida sto bak.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden