- Lysbakken ble informert om omstridt pengestøtte

– VISSTE: Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) skal ha blitt informert i e-poster om pengestøtten til jenteforsvarskurs i regi av Sosialistisk Ungdom. Foto: Scanpix
– VISSTE: Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) skal ha blitt informert i e-poster om pengestøtten til jenteforsvarskurs i regi av Sosialistisk Ungdom. Foto: Scanpix

Gjennomgangen av Audun Lysbakkens e-poster skal ha avdekket at SV-statsråden på forhånd ble informert om pengestøttet til selvforsvarskurs for jenter i regi av Sosialistisk Ungdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VG har gjennomgangen i barne- og likestillingsdepartementet avdekket hittil ukjent korrespondanse som kan kaste nytt lys over pengestøttesaken.

Kilder med kjennskap til gjennomgangen opplyser at Lysbakken personlig mottok e-poster om den interne saksbehandlingen i departementet.

Dersom dette stemmer, står det i kontrast til Lysbakkens tidligere løfte om at alle relevante dokumenter om departementets behandling ble oversendt til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i forrige uke.

Les også: – Umulig å ikke gjøre feil

Lysbakkens departement brøt reglene da de mot embetsverkets anbefaling ga 154.000 kroner til selvforsvarskurs for jenter arrangert av Sosialistisk Ungdom, uten å gi andre organisasjoner anledning til å søke.

Dokumenter som tidligere er lagt fram, viser at det var statssekretær Kirsti Bergstø (SV) som var den aktive da politisk ledelse overstyrte embetsverket, mens Lysbakken selv ikke var direkte involvert.

Les også: – Lysbakken bør vurdere sin stilling

Blant de nye dokumentene som skal oversendes kontroll- og konstitusjonskomiteen over helgen, er det ifølge VG e-poster som viser at han var informert. Lysbakken selv vil ikke kommentere dette.

– Statsråden kommenterer ikke detaljer i prosessen ut over det han har formidlet til media tidligere, nemlig at det er statsråden som står ansvarlig, sier hans kommunikasjonssjef Maria Britt Espinoza.

Lysbakken må senere i måneden møte til en åpen høring i Stortinget om saken, trolig etter at et ekstraordinært landsmøte i SV har valgt ham til ny partileder.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden