Advokat siktet for å ha svindlet Oslo tingrett

SVINDEL: En advokat i Oslo er siktet for bedrageri mot Oslo tingrett. Politiet skal torsdag ha foretatt en ransaking av advokatens kontor og bolig. (Foto: Scanpix)
SVINDEL: En advokat i Oslo er siktet for bedrageri mot Oslo tingrett. Politiet skal torsdag ha foretatt en ransaking av advokatens kontor og bolig. (Foto: Scanpix)

En advokat i Oslo er blitt siktet for bedrageri etter at han angivelig har krevd og fått betaling for advokatoppdrag for asylsøkere på Trandum uten å ha møtt klientene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokaten, som bistår asylsøkere, ble 20. oktober i fjor anmeldt av Oslo tingrett for å ha svindlet til seg 104.000 kroner i advokatsalær som han ikke hadde krav på, skriver TV 2.

– Vi har politianmeldt en advokat for bedrageri. Han har krevd og mottatt salær for klientbesøk ved Trandum over en lengre periode i 2010 som han ikke hadde krav på, sier sorenskriver Geir Engebretsen ved Oslo tingrett.

Ifølge Engebretsen reagerte tingretten på salærregningene som advokaten sendte inn, og de fant derfor grunnlag for å se nærmere på saken.

– Det var mistanke om at advokaten ikke hadde foretatt klientbesøkene han hevdet, sier han.

Les også: Ektepar siktet for grovt bedrageri

Oslo tingrett gjennomførte en etterkontroll på utbetalingene og sjekket opp de angivelige besøkstidspunktene med besøksprotokollen ved Trandum mottak.

Politiet skal torsdag ha foretatt en ransaking av advokatens kontor og bolig.

Advokaten er ikke pågrepet og har ikke vært inne til avhør, men han er gjort kjent med grunnlaget i siktelsen, opplyser politiadvokat Trine Krok i Oslo politidistrikt.

Les også:

Asylsøkere må bruke snøen som fryser

Nav avdekket trygdesvindel for 190 millioner i 2011

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden