– Angivelig skal vi ha tatt liket med oss. Takk Gud.

SÅR TVIL OM BIN LADENS LIK: Fred Burton er Stratfor sin visepresident for etterretning, og regnes som en av verdens fremste eksperter på terrorisme og terrororganisasjoner. Foto: AP Photo
SÅR TVIL OM BIN LADENS LIK: Fred Burton er Stratfor sin visepresident for etterretning, og regnes som en av verdens fremste eksperter på terrorisme og terrororganisasjoner. Foto: AP Photo

Dokumenter fra den siste WikiLeaks-lekkasjen antyder at Osama bin Laden ble fraktet til USA etter at han ble drept, og ikke begravet i havet slik USA hittil har hevdet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Stratfor

- Stratfor (Strategic Forecasting, Inc) er et privateid selskap med hovedkvarter i Austin, Texas

- Selskapet tilbyr daglige analyser og etterretningsrapporter fra hele verden til sin kundeliste, som inneholder alt fra store selskaper til privatpersoner

- Grunnlagt i 1996 av amerikaneren George Friedman

- Fred Burton er selskapet visepresident, med ansvar for kontraterrorisme og sikkerhet

(Kilde: stratfor.com)

Det er det irske nettstedet thejournal.ie som kommer med de oppsiktsvekkende påstandene fredag.

1. mai i fjor meldte USA at US Navy Seals hadde tatt livet av 54-årige bin Laden i en nøye planlagt operasjon . Bin Laden hadde da vært verdens mest ettersøkte mann siden terrorangrepet på World Trade Center 11. september 2001.

– Skal ha tatt liket med oss

Nå antyder interne e-poster fra det globale etterretningsfirmaet Stratfor , som er publisert av WikiLeaks, at liket av tidligere al-Qaida-leder Osama bin Laden ble fraktet tilbake til USA og at han dermed ikke ble begravet til sjøs.

En av e-postene skal være sendt av Stratfor sin visepresident for etterretning, Fred Burton, bare timer etter at Barack Obama annonserte at al-Qaida-lederen var tatt, med følgende beskjed:

– Angivelig skal vi ha tatt liket med oss. Takk Gud.

25 minutter senere sender Burton en ny e-post med tittelen «Kroppen med retning for Dover, DE på et CIA-fly».

I e-posten står det «Så videre til Armed Forces Institute og Pathology i Bethesda».

Se video: Her feirer amerikanere bin Ladens død

FBI ville aldri tillatt det

En time senere sender Burton nok en e-post, der han betviler at liket av bin Laden er dumpet i havet.

– Hvis kroppen er dumpet til havs, noe jeg tviler på, er det veldig Adolph Eichman-aktig. Vi vil ha bilde, DNA, fingeravtrykk etcetera. Hans kropp er et åsted, og jeg kan ikke se at FBI eller DOJ [Justisdepartementet, red.anm.] lar det hende, skriver Burton.

Referansen til den kjente nazisten Adolph Eichmann, spiller på at Eichmanns aske ble spredd på havet etter at han ble henrettet.

Selv om ikke dokumentene gir noe klart svar på hvor Burton har fått informasjonen sin fra, samt at Burton bruker ordet «angivelig», kan likevel e-postene fort vise seg å bli en torne i siden for amerikanske myndighetene som har gitt offentligheten en helt annen versjon av hva som skjedde med bin Laden etter hans død.

Her kan du se talen hvor Obama bekrefter at bin Laden er død.

Les også:

Sjøen som skalkeskjul?

- Hjalp USA å ta bin Laden, bør tiltales

Ny bombe fra Wikileaks


Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden