Russer lover evig liv innen 10 år

VIL LEVE EVIG: Russiske Dmitry Itskov har hyret inn 100 forskere for å oppnå noe mennesket har fablet om siden tidenes morgen; evig liv. Se intervju med Itskov nederst i saken.(Skjermdump)
VIL LEVE EVIG: Russiske Dmitry Itskov har hyret inn 100 forskere for å oppnå noe mennesket har fablet om siden tidenes morgen; evig liv. Se intervju med Itskov nederst i saken.(Skjermdump)

Den russiske mediemogulen Dmitry Itskov mener det innen 10 år vil være mulig å flytte hjernen din til en robot, og dermed leve evig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den spenstige uttalelsen fra Itskov kom i forbindelse med konferansen Global Future 2045 i Moskva, hvor fremtidsforskere var samlet for å diskutere udødelighet, skriver teknofil.no.

For å vise at han mener alvor, har den velstående russeren hyret inn 100 forskere som skal jobbe med å utvikle teknologien.

– En person med en perfekt avatar kan fremdeles være en del av samfunnet. Folk ønsker ikke å dø, begrunner Itskov til Wired.

Første mål for forskerne vil være å utvikle roboter som kan styres ved hjelp av signaler fra menneskehjernen. Lykkes det, er neste steg på stigen å transplantere en menneskehjerne til en robot, slik at bevisstheten kan leve videre i en kunstig kropp.

Les også: Dette dyret har evig liv

Som om ikke Itskovs prosjekt virker fjernt nok allerede, hevder samme mann at innen 30 år vil hologrammer erstatte behovet for fysiske kropper.

- Hologrammer har mange fordeler. Du kan gå gjennom vegger, og du kan bevege deg i lysets hastighet, forklarer han til Wired.

Ikke troverdig? Vel, i 2009 uttalte den anerkejnte fremtidsforskeren Ray Kurzweil at ny teknologi kan gi mennesket evig liv om bare 20 år.

Så gjenstår det å se om Itskovs planer blir en realitet, og Kurzweil får rett. Den som lever får se.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden