USA advarer på nytt mot å angripe Iran

President Barack Obama advarer nok en gang Israel mot å gå til militært angrep mot Iran. Neste uke får han besøk av statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: REUTERS/SCANPIX.
President Barack Obama advarer nok en gang Israel mot å gå til militært angrep mot Iran. Neste uke får han besøk av statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: REUTERS/SCANPIX.

President Barack Obama advarer på nytt mot å bruke militærmakt mot Iran, slik Israel gjentatte ganger har truet med.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advarselen kommer få dager før Obama tar imot Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus.

– Enhver militæraksjon i den regionen vil resultere i økt ustabilitet, sier en talsmann for Det hvite hus, Jay Carney.

– Iran grenser både til Afghanistan og Irak. Vi har sivilt personell i Irak, og vi har militært og sivilt personell i Afghanistan, påpeker han.

USA har heller ingen beviser for at Iran er i ferd med å utvikle atomvåpen, understreker Carney.

Les også: Tror ikke Israel vil lykkes med Iran-angrep

Obama-administrasjonen mener derfor at det må finnes en politisk løsning på atomstriden med Iran, som inkluderer regelmessige inspeksjoner fra det internasjonale atomenergibyrået (IAEA).

– Vi fortsetter med å øke presset på Iran. Det er også viktig å merke seg at selv om Teheran ikke alltid har levd opp til sine internasjonale forpliktelser, så har vi innsyn i deres program, sier Carney.

Iran fastholder at landets atomprogram utelukkende er av sivil karakter og knyttet til elektrisitetsproduksjon og kraftbehandling.

Israel anklager iranerne for å utvikle atomvåpen i skjul, noe amerikansk etterretning, Pentagon og Det hvite hus sier at det ikke foreligger beviser for.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden