Flere har meldt seg etter overgrepssiktelse mot fotograf

En rekke unge jenter har meldt seg for politiet etter at en mann i 40-årene fra Ålesund i forrige uke ble pågrepet, og siktet for seksuelle overgrep i forbindelse med modellfotografering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle jentene som har tatt kontakt, skal ha fortalt at de har vært i mannens fotostudio, og flere beskriver ubehageligheter, melder Dagbladet.

Mange av jentene som har meldt seg, er i alderen 15 til 18 år, og politiet frykter at mannen kan ha begått seksuallovbrudd mot flere jenter.

– Vi har fått veldig mange henvendelser fra jenter som har vært hos ham. Vi må nå snakke med alle disse for å avdekke hva de kan ha blitt utsatt for. Foreløpig vet vi ikke hva de forskjellige har opplevd, sier politiadvokat Inger Myklebust Ferstad i Sunnmøre politidistrikt.

Den siktede mannen ble i forrige uke varetektsfengslet i fire uker på grunn av faren for bevisforspillelse.

Les også: Mannlig lærer ville være venn med de fineste jentene

Forholdene mannen er siktet for, skal ha skjedd mens de unge jentene ble fotografert i mannens fotostudio i Ålesund. Den mest alvorlige anklagen mot hobbyfotografen er at han skal ha utnyttet sin stilling til å begå overgrep mot ei navngitt, mindreårig jente. Etter det Dagbladet erfarer er han også siktet for produksjon av bilder av overgrep mot barn.

Mannen skal ha holdt på med modellfotografering på hobbybasis siden 2008, og politiet er interessert i å komme i kontakt med alle som har vært til fotografering hos mannen i disse årene.

Les flere nyheter

Personvernpolicy