Ny iPad rett rundt hjørnet:Om en uke er den her

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge ekspertkilder lanserer Apple sin tredje versjon av iPad onsdag 7. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er det amerikanske datatidsskriftet MacWorld som mener å vite dette. De tolker invitasjonen fra Apple som en bekreftelse på at det faktisk er den nye iPad 3 datagiganten vil presentere.

«Endelig klart»

Apple Computer sendte tirsdag ettermiddag ut en invitasjon til pressen der de skriver «Vi har noe som du bare må se. Og ta på.». Bildet viser en hånd som trykker på datoen 7. mars på en skjerm som neppe kan tolkes som noe annet enn en iPad-skjerm.

Se video: - Om én uke er iPad3 her

Den norske utgaven av ComputerWorld støtter MacWorlds tolkning og skriver i dag at «nå er det endelig klart: iPad 3 kommer 7. mars».

Les også: iPad 3 på Steve Jobs sin bursdag?

INVITASJON: Sånn gjør Apple det når de inviterer pressen til lansering av nytt produkt, som denne gang med stor sannsynlighet dreier seg om den nye iPad-en. Foto: Apple Computer (klikk på bildet for større versjon)INVITASJON: Sånn gjør Apple det når de inviterer pressen til lansering av nytt produkt, som denne gang med stor sannsynlighet dreier seg om den nye iPad-en. Foto: Apple Computer (klikk på bildet for større versjon)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har lenge versert rykter om hvordan den tredje generasjonen av det populære nettbrettet vil bli. De heteste ryktene går ut på at skjermen vil få en mye bedre oppløsning enn den forrige, med en oppløsning på hele 2048 x 1536 pixler – en dobling fra tidligere modell.

Bedre kamera og 4G-støtte

Ellers snakkes det om at den nye modellen av iPad vil få et betydelig bedre kamera, støtte for 4G, samt en prosessor med to eller fire kjerner med såkalt A5X- eller A6-prosessor.

Les også: - Steve Jobs var min allierte

ComputerWorld skriver videre at flere bilder av den nye modellen angivelig skal være publisert på Internett, og ifølge danske PC World ser det ut som iPad 3 vil bli noe tykkere enn dagens modell, men neppe mer enn 0,8 millimeter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er fremdeles uklart om Apple vil kalle tredjegenerasjonsbrettet for iPad 3, iPad 2S eller iPad HD. Det har for øvrig vært stille rundt ny programvare i forbindelse med lansering av ny iPad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: - Slik blir iPad 3

Samme scene - ny direktør

Apple-arrangementet finner sted i Yerba Buena Center i San Francisco, på scenen der den avdøde Apple-gründeren Steve Jobs så mange ganger tidligere har stått og presentert både iPader, iPhoner og Macintosh-datamaskiner. På onsdag er det hans etterfølger Tim Cook som får verdens øyne rettet mot seg.

Arrangementet skjer altså onsdag 7. mars, klokken 10.00 lokal tid (klokken 19.00 norsk tid). Hele seansen kan følges direkte på Internett.

Les også:

Slik blir din iPhone og iPad sikker

- iPad bra for babyer

Apple verdens mest verdifulle selskap

En halv million nordmenn har nettbrett

Les flere nyheter her