– Ti nye barn narkolepsi-rammet

I en fortrolig e-post som VG har fått tilgang til, går det fram at ti nye tilfeller av narkolepsi er registrert i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra før er det registrert 35 norske barn mellom fire og 19 år som er rammet av narkolepsi etter å ha vaksinert seg mot svineinfluensa.

E-posten hvor det går fram at tallet skal oppjusteres med ti tilfeller, er datert 24. februar og er sendt fra Nasjonalt kompetansesenter for AD/HD, Tourettes syndrom og narkolepsi ved Oslo universitetssykehus, skriver VG.

Les også: H1N1-vaksinen gir risiko for narkolepsi hos barn

E-posten er signert rådgiver Knut Hallvard Bronder. Mottakerne av e-posten skal ha fått beskjed om at informasjonen ikke skal ut til offentligheten. Det bekrefter også Bronder overfor VG.

– Formålet med e-posten var å advare de pårørende om at tallet på narkolepsisyke kom til å stige. Dette var i utgangspunktet fortrolig informasjon, som ikke var ment å komme ut til andre enn adressatene, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statens legemiddelverk opplyser at det per i dag fortsatt er registrert 35 barn og unge med narkolepsi og at dette er det offisielle tallet.

– Vi vet at tallet sannsynligvis vil øke, men vi kan ikke angi tall uten at vi har fått kvalitetssikrede opplysninger fra Folkehelseinstituttet, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Statens legemiddelverk.

Helsedepartementet opplyser at det mistenkes flere tilfeller, men tallet ti kan ikke bekreftes. Derimot er 15 barn under utredning, opplyser statssekretær Ragnhild Mathisen.

Les flere nyheter her