Polsk teater reklamerer med Breivik-plakater

REKLAMERER MED BREIVIK: Terrorsiktede Anders Behring Breivik brukes på en plakat som reklamerer for et teaterstykke i Polen. Foto: Scanpix
REKLAMERER MED BREIVIK: Terrorsiktede Anders Behring Breivik brukes på en plakat som reklamerer for et teaterstykke i Polen. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Store plakater med bilde av terrorsiktede Anders Behring Breivik brukes for å trekke oppmerksomhet til et stykke ved Det dramatiske teatret i Warszawa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere nordmenn på ferie i Warszawa har reagert på plakatene som pryder den polske hovedstadens bussholdeplasser, skriver VG Nett.

Plakatene er laget av et av bildene Breivik selv la ved det såkalte manifestet han sendte ut etter terrorhandlingene 22. juli i fjor. De brukes som markedsføring for teaterstykket «Hvem drepte Alona Iwanova?», som settes opp i februar og mars.

Les også: – Breivik skal sitte innesperret så lenge som mulig

– På plakaten kan du se Breiviks ansikt, men det er fra avstand, ikke et nærbilde, sier kommunikasjonsansvarlig ved Det dramatiske teatret i Warszawa, Katarzyna Szustow, til VG Nett.

Hun forstår at det er vanskelig å se drapsmenn og terrorister rundt seg, men forsvarer likevel bruken av Breivik på plakatene.

Les også: ABB vil ikke kobles til Breivik

– Vi må inkorporere virkeligheten i kunsten, ellers blir den trygg og kjedelig. Det er gjennom kunst vi kommer oss gjennom traumer og tabuer, mener Szustow og legger til:

– Husk at vi bor i Polen, hvor ingen har en nær relasjon til noen av ofrene. Vi er ikke vitne til sorgen i Norge, men for polakker er terrorangrepene et forferdelig eksempel på virkelig ondskap.

Les flere nyheter