Togstans skaper store problemer

Det var mandag morgen full stans i togtrafikken gjennom Oslo S etter at et tog kjørte mot et stoppsignal i morgensrushet. Sporet ble åpnet før det ble stengt for andre gang på kort tid, men skal nå være åpent for trafikk igjen.

Passasjerene ble mandag morgen evakuert til fots på skinnegangen. Foto: Anders Lindstad
Passasjerene ble mandag morgen evakuert til fots på skinnegangen. Foto: Anders Lindstad
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

All togtrafikk til og fra Oslo Sentralbanestasjon sto i morgentimene mandag på grunn av to sporveksler som ble kjørt opp i Oslotunnellen mellom Skøyen og Oslo S.

– Et tog har kjørt opp en sporveksel, noe som skaper problemer for trafikken, sier informasjonssjef i Jernbaneverket, Trude Isaksen, til ABC Nyheter.

Derfor vil all trafikk gjennom Oslo bli berørt og forsinkelser og innstillinger vil oppstå.

– Tog østfra går til Oslo S. Tog vestfra går til Skøyen, sier Isaksen videre.

Trafikken mellom Drammen og Oslo var også berørt og NSB satte inn busser for tog, noe som skapte problemer for passasjerene i morgenrushet.

Litt før klokken 11 var togtrafikken mellom Oslo S og Skøyen i gang igjen, men en snau halvtime senere sto trafikken igjen. Denne gangen på grunn av et tog som sperrer sporet, ifølge NSB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokken 11.45 skal sporet på ny være åpnet for togtrafikk, men trafikken er foreløpig ikke kommet i gang igjen.

Flere forsinkelser

KAOS: Togassasjerer på vei fra Drammen til Oslo måtte over i buss for å komme seg til hovedstaden mandag morgen. Foto: Andreas H. LundeKAOS: Togassasjerer på vei fra Drammen til Oslo måtte over i buss for å komme seg til hovedstaden mandag morgen. Foto: Andreas H. Lunde

Morgenen og formiddagens problemer fører likevel til store endringer på flere avganger, og både forsinkelser og innstillinger vil oppstå.

NSB oppfordrer passasjerene til å sjekke om toget er i rute på sine hjemmesider eller ved å benytte den mobile tjenesten m.nsb.no.

Jernbaneverket jobbet mandag formiddag for å finne ut om vekslene ble skadd eller om de bare er kommet ut av stilling, men det var lenge uklart når skaden kunne bli utbedret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi jobber med saken og prøver å finne ut om det har ført til større skader på sporet. Det er vanskelig å si hvor lang tid dette vil ta, men vi håper å få trafikken til å gå som normalt igjen til ettermiddagsrushet, sa Isaksen til ABC Nyheter i ti-tiden mandag formiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Passasjerene evakuert

– Togene står og vi ble bedt om å forlate togene. Det var 1.100 meter til Oslo S og 400 meter til Nationaltheateret stasjon, så vi gikk langs linja til Nationaltheateret, fortalte passasjer Anders Lindstad til ABC Nyheter i ni-tiden mandag.

Lindstad var passasjer på et av togene som stanset i morgensrushet.

Ifølge Lindstad foregikk tømmingen av toget uten problemer, og passasjerene var bemerkelsesverdig rolige.

NSB satte da opp alternativ transport for passasjerer som skal reise mellom Oslo S og Skøyen.

– Det er buss mellom Oslo S og Skøyen. Reisende på Nationaltheateret henvises til Rutes transportalternativer, sier kommunikasjonsrådgiver Erik Lødding i NSB til VG Nett.

Jernbaneverket fikk melding om hendelsen klokken 8.36.

Siste oppdatering fra NSB:

Det er åpnet for togtrafikk på strekningen Oslo S-Skøyen etter at det har vært stengt på grunn av et tog som sperret sporet.

Merk! Tog 601 kjøres via Roa. Passasjerer på strekningen Lysaker-Hønefoss kjøres med buss til Hønefoss. Tog 601 venter på bussene på Hønefoss.

Les flere nyheter her