Tviholder på atomplaner

Kim Jong-Un (i midten), øverste leder for Det koreanske folkets hær og øverste leder for Arbeidernes  parti i Korea, inspiserer en militærenhet. Foto: Scanpix/Reuters.
Kim Jong-Un (i midten), øverste leder for Det koreanske folkets hær og øverste leder for Arbeidernes parti i Korea, inspiserer en militærenhet. Foto: Scanpix/Reuters.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea insisterer på at «USA ikke har monopol på atomvåpen».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beskjeden kommer dagen etter at en amerikansk spesialutsending meldte at det var lite endring i nordkoreanernes forhandlingsstil når det gjelder landets atomprogram, på tross av nytt lederskap i Pyongyang, melder New York Times.

Samtalene var ment å starte en prosess i retning av at Nord-Korea kvitter seg med ethvert atomvåpen, men endte uten resultater.


Les også: Nord-Korea truer med hellig krig

Nord-Koreas nasjonale forsvarskommisjon, den øverste regjeringsorganisasjonen, fremmet også sine sedvanlige advarsler i forkant av en årlig felles militærøvelse mellom USA og Sør-Korea. Øvelsen tar til mandag.

- USA tar sørgelig feil hvis de tror de er trygge fordi landet ligger på den andre siden av havet, uttalte nordkoreanske tjenestemenn.

Nord-Korea har gjennomført to atomprøvesprengninger siden 2006. Landet er antatt å ha nok brensel til opptil åtte atomvåpen, og har utviklet interkontinentale ballistiske missiler.

Mange analytikere antar imidlertid at landet ikke har mestret teknologien som kreves for å montere kjernefysiske stridshoder på disse rakettene.

USA og Sør-Korea uttaler at deres storstilte militærøvelse er ment å avskrekke Nord-Korea. Men Nord-Korea sier øvelsene er en av mange provokasjoner som gjør atomprogrammet nødvendig.

Les flere nyheter