Retten avviser Berlusconis rettssak

Retten avviser Berlusconis rettssak
Retten avviser Berlusconis rettssak

Retten i Milano har besluttet å avvise rettssaken mot Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi fordi saken er foreldet, skriver AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere statsministeren og mediemogulen var tiltalt for å ha betalt den britiske advokaten David Mills 3,5 millioner kroner for at sistnevnte skulle avgi falsk vitnemål i flere rettssaker mot Berlusconi på 90-tallet.

Italiensk påtalemyndighet ville at Berlusconi skulle idømmes fem års fengsel for den angivelige bestikkelsen, men både Berlusconi og Mills benektet anklagene.

– Det er helt sikkert, og utenfor enhver tvil, at den tiltalte er skyldig, sa påtaleadvokat Fabio De Pasquale i retten forrige uke. Han mente Berlusconis forsvar baserte seg på forfalskede dokumenter.

Les også: - Mafiaen er Italias største bank

Den tidligere statsministeren er imidlertid ikke ferdig med det italienske rettsvesenet. I forrige uke ba påtalemyndigheten en domstol i Roma om å ta ut tiltale mot Berlusconi og sønnen hans for skatteunndragelser. Ti andre personer er tiltalt i samme sak.

Etterforskerne mener at Berlusconis TV-selskap Mediaset har brutt skattereglene i en sak der selskapet kjøpte rettigheter til amerikanske filmer og TV-show.

Berlusconis sønn, Pier Silvio, er nestleder i Mediasets styre.

Les flere nyheter

Personvernpolicy