– Minst 26 personer drept av bilbombe i Jemen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Al-Qaida hevder de står bak bilbomben som lørdag tok livet av minst 26 mennesker like utenfor et av presidentens palasser sør i Jemen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare noen timer etter at landets nye president Abd-Rabbu Mansour Hadi ble tatt i ed, gikk en bil som var full av eksplosiver, i lufta ved presidentpalasset i Mukalla i provinsen Hadramout.

Bilbomben eksploderte utenfor porten til palasset da vaktene spiste lunsj like ved. Nyhetsbyrået AFP melder at de drepte er elitesoldater fra den jemenittiske hæren.

– Selvmordsangrep

Terrornettverket al-Qaida har påtatt seg ansvaret for det som skal ha vært et selvmordsangrep, ifølge Reuters.

– Al-Qaida er ansvarlig for selvmordsangrepet i Mukalla, et svar på hærens kriminelle handlinger, sier en kilde i al-Qaida til nyhetsbyrået.

Jemen til valg på ny president

Den nye presidenten står overfor en tøff oppgave med å gjenoppbygge sikkerheten i landet. Under den offisielle seremonien i nasjonalforsamlingen lovet Hadi å «opprettholde landets enhet, selvstendighet og territorielle integritet». Han poengterte at kampen mot al-Qaida er en religiøs og nasjonal plikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Demokratisk valg

Hadi ble valgt med 99,8 prosent av stemmene i valget tirsdag denne uken. Han var eneste kandidat i valget, og skal etter planen lede en overgangsregjering fram til det holdes nye valg. Det skal ifølge Hadi skje om to år, og han har lovt at det vil bli et fritt og demokratisk valg.

Han er den eneste presidentkandidaten

Hadi var visepresident under landets tidligere president Ali Abdullah Saleh, som i november i fjor gikk med på en avtale om å overføre makten til nestkommanderende.Mandag vil det bli arrangert en innvielsesseremoni for Hadi i presidentpalasset i Sanaa som Saleh skal delta på. Saleh kom fredag tilbake til hjemlandet etter å ha fått sykehusbehandling i USA.

Les også:

Elleve drept i droneangrep i Jemen

- En halv million barn i Jemen kan dø i løpet av året


Les flere nyheter