Sacha Baron Cohens «diktator» rasende på Oscar-arrangørene

Bilde fra videoen.
Bilde fra videoen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Komiker Sacha Baron Cohen, i rollen som «Diktatoren» fra sin nye film, skjeller ut Oscar-arrangørene som ikke vil at diktatoren skal komme til showet. Privatpersonen Cohen er derimot fortsatt velkommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en video lagt ut på You Tube fredag sitter «admiralgeneral Aladeen», i Cohens skikkelse, sittende på en forgylt stol mens han truer arrangørene med konsekvenser.

– Selv om jeg hyller akademiet for å ha tatt ifra meg ytringsfriheten, advarer jeg om at dersom de ikke hever sanksjonene mot meg og gir meg billettene mine tilbake innen klokka 12 søndag, vil det få uante konsekvenser, sier «diktatoren» mens han vifter intenst med pekefingeren mot kamera.

Les også: Disse må «Tuba Atlantic» slå for å vinne Oscar

Den humoristiske videoen er et svar på nyheten tidligere denne uken om at arrangørene av søndagens Oscar-utdeling frykter at Cohen vil komme som sitt nye alter ego og skape skandale på den røde løperen. Og er det noe arrangørene vil så er det å unngå nettopp skandaler.

En talsmann for Oscar-akademiet sa da at de ikke nekter Cohen å komme, men at det vil være høyst upassende om han kommer utkledd som diktatoren, og at de avventer hva han vil finne på.

Les også: Russland forbyr Borat-film

Cohen er ikke nominert til noen priser og skal heller ikke dele ut noen av dem. Han er derimot invitert til søndagens show fordi han har en liten rolle i Martin Scorseses film «Hugo Cabret», som er nominert til hele elleve Oscar-priser.

Les flere nyheter her