Witzø drømmer om Hollywood-karriere

Artikkelen fortsetter under annonsen

For regissør Hallvar Witzø er det ultimate målet en karriere i Hollywood. Men først må han vinne Oscar med kortfilmen «Tuba Atlantic».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil lage spillefilm i Norge, helst med internasjonal appell. Med det i bagasjen er målet å få lage film i Hollywood, sier regissør Hallvar Witzø til NTB.

Sammen med Tuba Atlantic-fotograf Karl Erik Brøndbo har Witzø slått seg ned under en parasoll på toppen av et luksushotell i Beverly Hills. Over dem steker sola. Foran seg har de bæreposer fylt til randen med alt fra rynkekrem til peanøttsmør uten peanøtter.

Anonyme oscarfavoritter

– Vi ble invitert til denne gavefesten fordi vi er nominert til Oscar. Her er det masse rare ting som vi aldri har hørt om, men vi får det gratis mot at vi blir tatt bilde av med produktet, sier en lattermild Witzøe.

Rundt dem virrer ivrige PR-folk på jakt etter Oscar-kjendiser som kan profilere deres produkter. Ingen legger umiddelbart merke til de to lett solbrente nordmennene som av flere store medier i USA blir utpekt som favoritter i sin klasse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når de får høre at vi er nominert, så blir de svært interessert og vil høre om filmen. Man blir litt stjerne, selv i kortfilmklassen, sier Witzøe og viser fram en brusflaskeholder i plast.

Promotering

I snart tre uker har han og produsent Gudrun Austli turnert Los Angeles på kryss og tvers. Nylig fikk de selskap av resten av filmcrewet.

Sammen har de deltatt på alt av arrangementer i forbindelse med Oscar-utdelingen. Hensikten har vært å promotere «Tuba Atlantic», filmen som kan gjøre dem til medlem i den svært eksklusive klubben for nordmenn med en forgylt statuett hjemme på peishylla.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kuleste med Oscar er faktisk at man blir kjent med de andre som er nominert. Jeg møtte for eksempel både Martin Scorsese og Steven Spielberg på en middag. Jeg fortalte om «Tuba Atlantic», og de fortalte om hvordan de begynte karrieren med kortfilm, sier Witzøe, som vant student-Oscar med samme film i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksklusiv klubb

«Tuba Atlantic» handler om 70 år gamle Oskar som får beskjed om at skal dø om seks dager. Før det skjer, vil han tilgi sin bror, som bor på den andre siden av Atlanteren, for en arvekrangel. Spørsmålet er bare om han finner broren før han dør.

– Temaet har internasjonal appell og blir forstått uansett hvor filmen vises. Det er en sånn type langfilm jeg vil lage i Norge før jeg kan håpe på jobb i Hollywood, sier Witzøe.

I 2007 vant norsk-kanadiske Torill Kove Oscar for beste animerte kortfilm. Det var 55 år etter at Thor Heyerdahl vant for beste dokumentar i 1952. Årets priser deles ut i Kodak Theatre i Hollywood søndag 26. Februar.

Les flere nyheter her