Manchester United avanserte tross tap

Manchester United tapte uventet 1-2 hjemme for Ajax i europaligaen torsdag, men reddet seg videre med 3-2 sammenlagt etter 2-0-seieren for bortebane.

Med 2-0 i sekken fra borteoppgjøret virket det hele nærmest avgjort da Javier Hernández sendte United i føringen med scoring allerede etter seks minutters spill i 1. omgang.

Sørkoreaneren Park Ji-sung var Manchester Uniteds kaptein for anledningen, og det var også Park som spilte opp Hernandez som scoret et frekt mål med et skudd fra rundt 16 meter.

Utligningen til Ajax var enda vakrere. Etter flere trekk på rad var det armeneren Aras Özbiliz som fikk sjansen og sendte ballen utenfor rekkevidden til David de Gea i Uniteds mål.

Ajax virket ikke å komme nærmere, men tre minutter før full tid scoret Toby Alderweireld på en heading etter et langt frispark inn i feltet og det ble litt spenning i de siste minuttene.

Men Ajax kom ikke nærmere, og dermed ble United det andre laget fra Manchester på to dager som tok seg til åttedelsfinalen i europaligaen.

Ryan Giggs kunne ha fått sin opptreden nummer 900 i United-trøya, men ble sittende på benken gjennom hele kampen.

Forsidefoto: Reuters / Scanpix.