Angrep hvalfangere

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anti-hvalfangstaktivistene i Sea Shepherd angrep en japansk hvalfangstskute i nærheten av Antarktis onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktivistene avfyrte malingbomber på skipet og forsøkte å sabotere båtens propell med tau, uttaler det japanske hvalfangstinstituttet torsdag.

Aktivister fra gruppas hovedfartøy Steve Irwin nærmet seg onsdag skipet Yushin Maru 3 i joller. De avfyrte stinkbomber, malingbomber og nødbluss, melder AFP.

Ifølge et av besetningsmedlemmene skal objektene ha sett ut som flasker.

Se video av sammenstøtet her

Hvalfangerne svarte med en vannkanon, i det som begynner å bli nærmest «rutinemessige» konfrontasjoner mellom hvalfangere og aktivister i området.

Hvalfangsinstituttet er en halvoffentlig gruppering som organiserer japanske hvalfangere.

Ifølge instituttet skal et medlem av den japanske besetningen ha blitt truffet av en stinkbombe, men vedkommende ble ikke alvorlig skadd.

Se også: Her krasjer Sea Shepherd-båten med hvalfangstskuta

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen er den niende i rekken av angrep fra Sea Shepherd mot japanske hvalfangstskuter hittil i år. Ingen japanske besetningsmedlemmer har kommet alvorlig til skade.

Det japanske hvalfangstinstituttet har bedt Nederland, der skipet Steve Irwin er registrert, om å gå til aksjon mot gruppen. Organisasjonen har kommet med tilsvarende forespørsler til Australia og New Zealand, der Sea Shepherd bruker å legge til kai.

Se også: Angriper med kjempesprettert

I forrige måned kom det til diplomatisk strid mellom Japan og Australia da japanske myndigheter stilte tre personer fra miljøvernorganisasjonen Forest Rescue Australia for retten, etter at de hadde bordet en japansk hvalfangstskute.

Japan utleverte først mennene flere dager senere etter at australske myndigheter tok kontakt.

Kommersiell hvalfangst er forbudt etter en internasjonal avtale, men Japan har siden 1987 brukt et smutthull som tillater forskningsfangst på hval.

Les flere nyheter