Svensk ekspert tipper Sofia som prinsessenavn

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske hoffeksperten Sten Hedman gjetter på at den nye svenske arveprinsessen får navnet Sofia. Alicia eller Alice ligger også godt an i kappløpet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helt siden kronprinsesse Victoria ble gravid, har navnediskusjonen gått høyt i grannelandet. Nå som kjønnet er kjent, halveres utvalget av mulige navn. Men fortsatt er det ikke helt enkelt å tippe, vedgår Hedman.

Gammelt navn

Da Victoria ble født, var det noen som hadde teorier om at kongen ville døpe henne etter sin mor Sibylla, eller Loise etter den gamle dronningen, men han valgte Victoria, sier hoffeksperten til Svenska Dagbladet.

Det som er temmelig sikkert, er at det blir et gammelt kongelig navn, og ikke noe hverdagslig.

– Selv om Victoria har en egen sterk vilje er det vanskelig å døpe barnet til hva som helst. Hun blir jo dronning en dag. Da kan det ikke være noe latterlig, sier Hedman.

Les også: Sverige fikk enda en jente til tronarving

Silvias mor

Journalist og forfatter Herman Lindqvist har skrevet en rekke bøker om det svenske kongehuset er helt enig i at et navn med tradisjoner er det eneste tenkelige, ifølge det svenske nyhetsbyrået TT.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også han nevner Sophia, men da skrevet med ph. Andre tenkelige navn er ifølge Lindqvist Ulrika, Astrid, Margareta, Désirée, Christina eller kanskje Alice, etter dronning Silvias avdøde mor.

Les også: Lillebror Carl Philip er overlykkelig

Klassisk

Spillselskapene holder en knapp på varianten Alicia, foruten Désirée og Kristina.

– Alicia er en variant av fjorårets mest populære jentenavn i Sverige, Alice, sier Mårten Skånman i det ålandske spillselskapet Paf.

Han tror Alicia, som gir fem i odds, kan falle i smak hos dem som vil ha et klassisk navn kombinert med det litt folkelige.

Les flere nyheter her