Drept i hekseprotest

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire mennesker mistet livet sør i Tanzania da rasende demonstranter støtte sammen med politi etter påståtte heksedrap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrantene raste onsdag mot det de mener er politiets unnlatelsessynder. Fire kvinner ble drept i området forrige uke, og deres genitalier skal ha blitt skåret av.

– To personer omkom etter at politiet åpnet ild i et forsøk på å hindre menneskemengden i å ødelegge offentlig eiendom. Flere mistet livet da det utbrøt panikk i mengden, sier politimannen Said Mwambungu om sammenstøtene i byen Songea.

Les også: Ber Saudi-Arabia droppe dødsstraff for «trolldom»

Politisjefen i regionen, Michael Kamuhanda, sier politiet har hindret demonstranter fra å ødelegge lokale myndigheters bygninger. Mens Mwambungu hevder de drepte kvinnene var knyttet til trolldomskunst, avviste Kamuhanda påstandene, og sier det dreier seg om «ordinære drap».

Kamuhanda ber folk i området om å forholde seg i ro mens politiet gjennomfører sin etterforskning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapene har rystet innbyggerne i Songea, der puber og butikker nå stenger ved skumring og folk holder seg innendørs i frykt for nye angrep. Tanzania har vært åsted for en bølge av drap knyttet til «trolldom» siden 2007.

Les også: Brent levende for svart magi

Særlig kjent er drapet på to albinoer, hvis legemsdeler ble hugget av for å bli solgt til heksedoktorer. Disse lager talismaner enkelte tror bringer hell og lykke. De fire drepte kvinnene er ikke antatt å være albinoer, melder AFP.

Les også:

Kenyaner arrestert for «albinosalg» i Tanzania

Albino-drapsmenn venter på dommen i Burundi

Les flere nyheter her