– Vestlige journalister drept i Homs

Artikkelen fortsetter under annonsen

To vestlige journalister ble onsdag drept i et granatangrep i den syriske byen Homs der 13 syriske sivile også ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to ble drept da en granat onsdag traff et provisorisk pressesenter opprettet av regimekritiske aktivister i Baba Amr-området, opplyser aktivisten Omar Shaker.

Ifølge Shaker ble tre andre utenlandske journalister såret i angrepet, men opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Ifølge aktivistene var det den amerikanske journalisten Marie Colvin (44) og den franske fotografen Remi Ochlik (29) som ble drept i angrepet.

Her rapporterer Marie Colvin fra Syria

Et vitne sier at de ble drept av en rakett mens de rømte fra huset de holdt til i, etter at det ble truffet av granater.

Les også: Røde Kors ber om våpenhvile i Syria

Veteraner

Colvin har i flere år vært en fryktløs krigskorrespondent for London-avisa Sunday Times. Hun mistet et øye da hun dekket borgerkrigen på Sri Lanka, og samme år ble hun utnevnt til årets utenriksreporter i Storbritannia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Colvin og Ochlik er veteraner i Midtøsten. Det siste året har hun stort sett dekket den arabiske våren i Tunisia, Egypt og Libya.

Selv om Colvin var ekspert på Midtøsten, har hun også dekket kriger i Tsjetsjenia, Sierra Leone, Sarajevo og Kosovo, foruten Sri Lanka.

Hennes siste reportasje ble trykket i Sunday Times søndag under tittelen «Vi lever i frykt for en massakre» om tilværelsen i Baba Amr.

Ochlik startet sin karriere som fotograf i Haiti, og dekket siden krig, koleraepidemi og valg i Kongo. Fra Midtøsten fotograferte han blant annet for Le Monde, Paris Match, Time Magazine og Wall Street Journal.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Kinesisk mekling og nye angrep i Syria

Flere drept

Baba Amr-området har lenge vært tilholdssted for væpnede opprørere og har kommet under vedvarende angrep fra syriske regjeringsstyrker de siste ukene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I januar ble den franske journalisten Gilles Jacquier drept i Homs under et pressebesøk som ble organisert av syriske myndigheter, og i forrige uke døde den amerikanske New York Times-journalisten Anthony Shadid av et akutt astmaanfall mens han var på vei ut av Syria.

Ifølge BBC var det trolig opprørere som sto bak angrepet som kostet Jacquier livet, mens regimekritiske aktivister anklager regjeringsstyrker for å ha stått bak.

Syriske regimekritikere anklaget onsdag også syriske regjeringsstyrker for å ha drept 27 unge menn i landsbyer nord i Syria.

Ifølge meldingene ble mennene drept i landsbyene Idita, Iblin og Balshon i Idlib-provinsen, nær grensa til Tyrkia.Meldingene er ikke bekreftet fra annet hold.

Les også:

USA vurderer militære midler i Syria

Iran sender krigsskip til Syria

FNs hovedforsamling fordømmer volden i Syria

Iran avviser atom-krav


Les flere nyheter