To nordmenn fengslet for menneskesmugling

Menneskesmugling er et økende problem. Her jakter grensepolitiet menneskesmuglere på grensen mellom Serbia og Ungarn i 2009. Foto: UNODC/A. Scotti
Menneskesmugling er et økende problem. Her jakter grensepolitiet menneskesmuglere på grensen mellom Serbia og Ungarn i 2009. Foto: UNODC/A. Scotti
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforskere reiser til Tyskland denne uken for å undersøke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi etterforsker en sak med to personer, sier Leif Vagle,

Den ene av de arresterte er en 27 år gammel mann med adresse i Kristiansand. Mannen har i følge mannens samboer sittet fenglset i Tyskland i 2-3 mnd.

En tysk politikilde opplyser overfor ABC Nyheter at 27-åringen sitter fenglset i Traunstein. Den samme kilden sier at mannen er norsk statsborger med afghanske røtter.

- Ambassaden i Tyskland tok kontakt med meg, og utenom det har jeg ikke fått vite noen ting, sier samboeren til ABC Nyheter.

Ifølge Aftenposten skal også en 29 år gammel mann være siktet i saken. Mannen ble arrestert 2. januar og skal ha forsøkt å smugle afghanske tenåringer til Norge.

Les også: Fire pågrepet i konteiner - politiet mistenker menneskesmugling

Norsk politi til Tyskland

I følge Leif Vagle ved Agder Politidistrikt reiser personell til Tyskland denne uken i forbindelse med en menneskesmuglingssak. Foto: Aust-Agder ArbeiderpartiI følge Leif Vagle ved Agder Politidistrikt reiser personell til Tyskland denne uken i forbindelse med en menneskesmuglingssak. Foto: Aust-Agder Arbeiderparti

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Personell fra avsnittet for organisert kriminalitet i Agder Politidistrikt reiser denne uken til Tyskland for å gjøre undersøkelser.

- Jeg kan bekrefte at informasjonen du sitter med stemmer, men vi ønsker ikke å gå ut med flere detaljer nå, sier Vagle.

- Dette er en sak som fortsatt etterforskes i Tyskland.

Den norske ambassaden i Berlin opplyser at det pr. idag sitter fire norske statsborgere fenglset for menneskesmugling i Tyskland.

Les også: Flyplassansatt dømt for bisarr menneskesmugling

Menneskesmugling i Norge

Norge er både endestasjon for de som blir smuglet, men også et transitland. I januar ble fire albanske menn pågrepet i Brevik og siktet for brudd på utlendingsloven. Mennene befant seg da inni en konteiner i havna i Brevik. Konteineren skulle med ferje til Immingham i England.

I en sak i Vi Menn kommer det frem at Østfold er politidistriktet med flest menneskesmuglersaker i året. I 2010 skal hele 30 nye stillinger ha blitt opprettet for å jobbe med identitetsløse flyktninger og bekjempe menneskesmugling.

Les flere nyheter