18-åring pågrepet i Os-saken

HER SKJEDDE DET: 98 år gamle Hilda Feste ble drept i omsorgsboligen i andre etasje til høyre på Oshaugen i Os kommune i Hordaland. (Foto: Scanpix)
HER SKJEDDE DET: 98 år gamle Hilda Feste ble drept i omsorgsboligen i andre etasje til høyre på Oshaugen i Os kommune i Hordaland. (Foto: Scanpix)

En 18 år gammel mann fra Os ble ved 20-tiden tirsdag pågrepet og siktet for forsettlig drap på den 98 år gamle Hilda Feste i januar i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiadvokat Asbjørn Onarheim opplyste på en pressekonferanse på politihuset i Bergen ved 22-tiden at pågripelsen foregikk uten dramatikk.

Tok DNA-test

Onarheim, som har ledet etterforskningen av drapet som skjedde 1. januar, var svært sparsom med detaljer under pressekonferansen. Han opplyste at mannen sitter fengslet i Bergen.

Avhørene skulle begynne tirsdag kveld og pågå utover natten. Mannen har fått oppnevnt advokat Rolf Knudsen som sin forsvarer.

Les også: Politiet venter på prøvesvar etter Os-drapet

Onarheim opplyste at det var tekniske spor som ledet politiet til 18-åringen.

– Den siktede var inne til vitneavhør i saken, og ga i den anledning frivillig fingeravtrykk og DNA-prøve. Bakgrunnen for at den siktede var inne til avhør, var at politiet hadde informasjon om at han hadde beveget seg utendørs i Os drapskvelden, sier Onarheim.

Fengsling

18-åringen er tidligere kun straffet for trafikkforseelser. Han vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag eller fredag.

Politiet ville ikke gi nærmere opplysninger om siktede tirsdag kveld. Onarheim kunne ikke si om den unge mannen er i arbeid eller er skoleelev.

For en uke siden meldte Bergens Tidende at politiet skulle ha utarbeidet en ufullstendig DNA-profil som kunne tilhøre drapsmannen. Det er foreløpig ikke kjent om det er DNA-treff som førte til pågripelsen tirsdag.

Misbrukt

Hilda Feste ble funnet seksuelt misbrukt og drept i leiligheten sin på omsorgssenteret Gamleheimshagen 1. nyttårsdag i år. En hjemmesykepleier kom til stedet mens overgrepet pågikk.

Hun skal ha kommet inn i leiligheten og sett mannen, men det er ikke kjent om hun har gitt et signalement som bidro til pågripelsen.

Les også: Ble drept av slag mot hodet

Politiet har gjennomført en omfattende etterforskning, med tekniske undersøkelser, innsamling av DNA fra personer i området og en rekke vitneavhør.

Politiet gikk også så sent som i begynnelsen av februar ut og etterlyste nye vitner i et forsøk på å komme videre i etterforskningen. Ti nye personer meldte seg da.

Onarheim sa på pressekonferansen at politiet i Hordaland har hatt meget god hjelp fra Kripos.

Etterforsker Jon-Andre Nilsen fra Kripos sa at det har vært en systematisk og grundig etterforskning, men ville ikke gå inn på detaljer tirsdag kveld.


Les flere nyheter her

Personvernpolicy