Andreas Lunnan er død

Andreas Lunnan, her som leder for TV-aksjonen. Foto: Scanpix.
Andreas Lunnan, her som leder for TV-aksjonen. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den kjente NRK-profilen døde i sitt hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lunnan er mest kjent som journalist og programleder for flere NRK-produksjoner, men også som musiker, foredragsholder og forfatter.

Folkelig

Lunnan var ansatt i NRK fra 1975 til 2008. Han etablerte NRKs lokalkontor på Steinkjer i 1975 og ble distriktssjef da NRK Nord-Trøndelag ble etablert i 1984. Den folkelige og varme radiostemmen ledet mer enn 500 sendinger av Nitimen og senere portrettserien «Sølvsuper».

I fjernsynet var han vert for flere underholdningsprogrammer og serier som femteklassekonkurransen «5-på», «daCapo» ,”Har det på tunga», «Rundt et flygel» og «Gjensynet».

Romslig bauta

Regionredaktør Bjørn Stuevold i mediehuset NRK Trøndelag sier til NRK at det er en folkekjær og dyktig programskaper som nå er gått bort.

– Andreas var alltid på farten, alltid travelt opptatt med det som sto hans hjerte nærmest og som han var så dyktig til; få interessante mennesker til å fortelle om interessante ting. Jovial og romslig, men slett ikke uten klare meninger – og sine meningers mot – likevel. Det er en bauta innenfor NRKs programvirksomhet som nå er borte, sier Stuevold.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Andras Lunnan ble tildelt Kringkastingsprisen i 1983 og NRK P1s hederspris tolv år senere. Etter at han selv opplevde hjerteproblemer, engasjerte han seg i opplysningsarbeid rundt hjerte- og karsykdommer.

Ifølge NRK døde Lunnan fredfullt i sitt hjem. Han etterlater seg fire døtre og kona Eli Okkenhaug.

Lunnan var også musiker og utga flere bøker. Han var blant annet med på flere turneer som pianist.

Les flere nyheter her