Strauss-Kahn i avhør om prostitusjonsring

Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn ble tirsdag avhørt fordi han skal ha vært med på sexorgier med prostituerte som ble betalt av to forretningsfolk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strauss-Kahn ble avhørt som mistenkt og ikke som vitne, opplyser fransk påtalemyndighet.

Politiet etterforsker om prostituerte er blitt betalt for tjenester på fester som Strauss-Kahn har deltatt på i Paris og Washington. Den angivelige prostitusjonsringen skal ha hatt sin base i Lille, hvor også tirsdagens avhør fant sted.

Se video: I avhør om prostitusjonsring

62-åringen vil nå bli holdt tilbake under mistanke om «medvirkning til hallikvirksomhet» og misbruk av selskapsmidler. Han risikerer å bli siktet i saken og kan bli holdt tilbake i inntil 96 timer.

Sakens kjerne er om Strauss-Kahn visste at kvinnene som holdt ham med selskap på fester, restauranter, hoteller og swingersklubber i Paris, Washington og en rekke europeiske hovedsteder, var prostituerte som fikk betaling.

Men Strauss-Kahn hadde ingen grunn til å mistenke at kvinnene var prostituerte, har den tidligere toppolitikerens advokat Henri Leclerc sagt.

Karrierestopp

Etterforskerne ønsker også å finne ut om Strauss-Kahn visste at kvinnene ble betalt med penger hans verter hadde svindlet til seg fra franske selskaper.

Les også: Strauss-Kahn slipper ny rettssak

Dominique Strauss-Kahn var sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) og var ventet å bli det franske sosialistpartiets kandidat i årets presidentvalg. Men karrieren tok brått slutt da han ble anklaget for voldtekt av en hotellansatt i New York. Påtalemyndigheten henla denne saken.

Strauss-Kahn innrømmer at han har hatt et utsvevende sexliv, men avviser at han har vært involvert i hallikvirksomhet eller korrupsjon. Han antyder at han kommer til å benekte å ha gjort noe kriminelt.

Sentrert i Lille

Saken Strauss-Kahn nå er avhørt i, er kjent som «Carlton-affæren» i Frankrike, fordi den gjelder hendelser som skal ha funnet sted på et Carlton-hotell i Lille nord i landet.

Les også: Strauss-Kahn konfronteres på nytt med voldtektsanklager

Totalt er åtte personer siktet i saken, blant dem tre ansatte fra hotellet, en ledende lokal advokat og byens visepolitimester. Også to forretningsfolk, den ene av dem med bånd til Sosialistpartiet, er siktet i saken.

Den siste sexfesten skal ha funnet sted under en reise til IMF-hovedkvarteret i Washington 11.-13. mai i fjor. Dagen etter ble voldtektsanklagene mot Strauss-Kahn kjent.

Les også:

Strauss-Kahn påberoper seg diplomatisk immunitet

Strauss-Kahn: - Jeg sviktet

Les flere nyheter her

Personvernpolicy