Jemen til valg på ny president

Artikkelen fortsetter under annonsen

Velgerne i Jemen har gått til urnene for å utpeke ny president. Den avgåtte statssjefen Ali Abdullah Salehs visepresident Abd-Rabbu Mansour Hadi er eneste kandidat til å ta over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det dannet seg lange køer utenfor stemmelokalene før disse åpnet tirsdag morgen. Valgarbeidere sa seg gledelig overrasket over at så mange kvinner var møtt fram for å stemme, og fredsprisvinner Tawakul Karman hilste stemmegivningen som «en gledens dag».

– Dette er en dag jemenittene kan feire, fordi det er dagen da Ali Abdullah Saleh og hans despotiske styre forsvinner. Vi oppfordrer den nye presidenten til å arbeide for de unge menneskene som gikk ut i gatene for ett år siden, sa Karman.

Se video: Han er den eneste presidentkandidaten

Saleh ble i fjor tvunget til å gå av etter 33 år ved makten, og Jemen ble det første arabiske landet der et opprør mot makthaverne endte med at det ble forhandlet fram en fredelig løsning. Men situasjonen i landet sørvest på den arabiske halvøya er fortsatt spent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn 12 millioner jemenitter hadde stemmerett ved valget tirsdag. To av de store opposisjonsgruppene i Jemen, en separatistbevegelse sør i landet og de sjiamuslimske opprørerne i nord, hadde oppfordret til boikott av valget.

Les også:

- Liten sjanse for at Karman blir president

Elleve drept i droneangrep i Jemen

- En halv million barn i Jemen kan dø i løpet av året

Les flere nyheter her