Opp mot 20 pågrepet i dopingnettverk

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nærmere 20 personer er så langt pågrepet i en dopingsak med utspring i Trondheim. Politiet mener det dreier seg om organisert kriminalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag fremstilles den foreløpig siste av dem som er pågrepet i Sør-Trøndelag, for varetektsfengsling.

– Vi vil igjen be om fire uker med brev- og besøkskontroll, med full isolasjon de første to ukene, sier politiadvokat Bente Bøklepp til NTB rett før hun går i retten.

Seks personer i hennes distrikt ble før helgen fremstilt for fengsling. En av dem ble løslatt, men politiet har anket denne avgjørelsen med oppsettende virkning. Den siktede blir dermed sittende fengslet inntil lagmannsretten har avgjort saken.

Organisert gruppe

De pågrepne er siktet for grov dopingkriminalitet, som omfatter ulovlig innførsel, oppbevaring og salg. Strafferammen er på inntil seks års fengsel.

– Det dreier seg om omsetning av dopingmidler via et lukket nettsamfunn, forteller Bøklepp.

Felles for alle som er siktet i Sør-Trøndelag er at siktelsen inkluderer den såkalte mafiaparagrafen, straffelovens bestemmelse om handlinger som regnes som en del av «virksomheten til en organisert kriminell gruppe».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– At vi tar med denne paragrafen, sier noe om hvordan vi mener denne virksomheten er drevet, legger Bøklepp til.

Paragrafen innebærer en skjerpelse av maksstraffen på inntil fem år.

Les også

Mange etater involvert

Hun opplyser at flere andre politidistrikter er med på opprullingen av saken og at opp mot 20 personer er pågrepet så langt.

– Jeg har ikke hatt tid til å samle inn det nøyaktige antallet fra alle distriktene, men litt rask hoderegning gir et tall mellom 15 og 20. Med høyde for at noen ikke er kommet med i overslaget, kan jeg foreløpig ikke si noe mer spesifikt enn opp mot 20, forklarer politiadvokaten.

I tillegg til minst fire politidistrikter, har også Økokrim, Kripos, tollvesenet og Skatteetaten bidratt i saken, hvor det er beslaglagt både dopingmidler og penger.

– Av hensyn til etterforskningen som fortsatt pågår, kan jeg ikke gå noe nærmere inn på detaljene i beslaget eller hvordan vi har jobbet i denne saken, sier Bøklepp. Hun utelukker ikke at det kan komme flere pågripelser etter hvert.

Les også:

Doper turister med puppe-gift

Mener dopingproblemet er løst

Les flere nyheter