- Han har et annet syn på det som har skjedd

Helge Solum Larsen ble pågrepet lørdag da han ble utskrevet fra psykiatrisk sykehus, opplyser Rogaland politidistrikt. (Foto: Scanpix)
Helge Solum Larsen ble pågrepet lørdag da han ble utskrevet fra psykiatrisk sykehus, opplyser Rogaland politidistrikt. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere Venstre-nestlederen Helge Solum Larsen ble lørdag utskrevet fra sykehus og er avhørt av politiet i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Solum Larsen ble pågrepet lørdag da han ble utskrevet fra psykiatrisk sykehus, opplyser Rogaland politidistrikt.

– I løpet av dagen regner jeg med at vi vil ta stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling. Det vil i så fall skje i morgen, sier politiadvokat Elisabeth Rød i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Avhørt

Den 43 år gamle politikeren har sittet i avhør søndag og mandag.

– Han har forklart seg greit om hendelsesforløpet. Siktelsen mot ham er ikke endret etter avhørene, sier Rød.

I løpet av mandagen vil hun gå gjennom saken med etterforskeren som har arbeidet med den anmeldte voldtekten av en 17 år gammel jente på Ryfylke Fjordhotel i Sand i forbindelse med et fylkesårsmøte i Venstre 4. og 5. februar.

Flere av Venstres fylkestopper har vært i avhør hos politiet om den anmeldte voldtekten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Har et annet syn

Solum Larsen har tidligere innrømmet seksuell omgang med 17-åringen, men avviser at det dreide seg om en voldtekt.

Ifølge politiadvokat Elisabeth Rød i Haugaland og Sunnhordaland politidistriktvar Solum Larsen forklaring under helgens avhhør sprikende.

– Han har et annet syn på det som har skjedd enn fornærmede. Han erkjenner ikke straffskyld. I forklaringen sin bekrefter han seksuell kontakt, men hevder det ikke var voldtekt. Det er sterk motstrid mellom forklaringene, sier Rød til Aftenposten.

Innrømmer sex

Før utskrivelsen mandag har Solum Larsen vært innlagt ved psykiatrisk avdeling på Stavanger universitetssjukehus. Her har han i lengre perioder vært ute av stand til å forklare seg for politiet.

Saken har skapt bred debatt om alkoholkultur i partier og organisasjonslivet, ikke minst ved anledninger der mindreårige er til stede.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ber politikere ta oppgjør med partienes drikkekultur

Både Solum Larsen og 17-åringen var beruset da det angivelige overgrepet skal ha skjedd. Solum Larsen skal ifølge sentrale partikilder ha gitt spritholdige drikker til jenta på et nachspiel før de to havnet på hans hotellrom.

Les også:

Solum Larsen avhørt på sykehuset

Forsvarer mener Solum Larsen personforfølges

Venstre-ledelsen varslet om Solum Larsen før jul

- Mener selv han har opptrådt umoralsk


Les flere nyheter