Sjøforsvaret åpner for utenlandske offiserer

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mangel på teknisk personell gjør at Sjøforsvaret vurderer å se mot utlandet for å finne offiserer til fregattene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommandør Sven Erik Kvalvaag, sjef for Fregattvåpenet, bekrefter overfor Bergens Tidende at de har bedt Sjøforsvarsstaben se på muligheter for å få inn utenlandsk personell.

Nesten siden fregattene var nye har sjøforsvaret hatt problemer med å bemanne de høyteknologiske fartøyene med ingeniørutdannede offiserer. Fregattvåpenet mener derfor det er svært viktig å opprette samtaler med andre lands mariner for å se om det er mulig å få personell derfra, ikke bare til fregattene, men også til andre fartøyer.

I første omgang er det snakk om få inn opptil sju offiserer til nøkkelstillinger på fregattene.

– Det er selvfølgelig et viktig prinsipielt spørsmål om vi skal ansette utlendinger på norske marinefartøyer. Det er nå opp til sjøforsvaret og generalinspektøren å avklare, sier kommandør Kvalvaag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Informasjonssjefen i Sjøforsvaret, kommandørkaptein Per Rostad, sier forslaget om å få inn utenlandske offiserer er helt i startfasen.

– Vi ser at det er noen administrative utfordringer med å ansette utenlandsk personell i forhold til å ha dem på vanlig utveksling. Likevel er det relativt normalt i andre mariner å tilby utenlandske offiserer fast ansettelse i Sjøforsvaret, sier Rostad.

Les flere nyheter