Podladtchikov beseiret amerikanerne i VM-halfpipen

VANT: Iouri Podladtchikov fra Sveits vant halfpipefinalen under Snowboard-VM i Oslo lørdag kveld. Foto: Scanpix
VANT: Iouri Podladtchikov fra Sveits vant halfpipefinalen under Snowboard-VM i Oslo lørdag kveld. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveitsiske Iouri Podladtchikov (23) leverte de to beste forsøkene og tok gull i halfpipe foran amerikanerne Matt Ladley og Louie Vito under snowboard-VM lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Podladtchikov var eneste utøver over 90 poeng i en omgang både i finalen og i hele VM. Allerede i sitt første finalerun leverte han fire solide triks og noterte seg for 90,8 poeng, som holdt til gull.

– Det var omtrent så mye spinning som jeg klarer. Det føles utmattende, men det var utrolig gøy å kjøre snowboard her i dag, sa 23-åringen i seiersintervjuet.

Les også: Tøffing trosser skaderush

Han gledet seg til å feire sammen med hele VM-gjengen og var glad for at også foreldrene hans var til stede under gulløpet. De hadde i utgangspunktet tenkt til å utebli fordi de fryktet det ville bringe ulykke om de var til stede under finalen.

– Det er litt overtroiske, så de sa egentlig nei til å komme. Men så overrasket de meg ved å dukke opp, forklarte han.

Nervøs

Lørdagens seier kom ikke uten nervøsitet og venting. Podladtchikov falt i siste run og måtte vente på de øvrige ni kjørerne før gullet var i boks.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Gittler vant da Haakonsen viste gamle kunster

– Jeg var veldig nervøs, alle ville slå meg. Det var mange gode kjørere med triks i lommene der, og forholdene var så gode, sa sveitseren.

Han leverte også det beste andreforsøket, men da snuste den amerikanske duoen Ladley og Vito ham i nakken. Førstnevnte imponerte med høye svev og tok annenplassen med 87,6. Vito med 86,9 var nummer tre før siste run.

Bare nesten

Men duoen klarte ikke å heve seg i siste forsøk. Først gikk Vito på rumpa da han skulle lande sitt andre triks og måtte ta til takke med bronse. Ladley åpnet sterkt, men falt i forsøket på en double cork, og 21-åringen fikk med seg en sølvmedalje.

For seieren fikk Podladtchikov med seg 40.000 dollar (228.000 kroner) premiepenger. Han har mange topplasseringer tidligere og tok sølv i halfpipe under FIS sitt VM i 2011.

Podladtchikov konkurrerte for fødelandet Russland som 17-åring i Torino-OL i 2006, men skiftet deretter nasjonalitet.

Les flere nyheter