Luksusyacht kantret utenfor Hellas

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte franskmenn kan takke den greske kystvakten for at de er i live etter dramatisk redningsaksjon tidlig fredag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Luksusyatchen, som koster mellom 2,5 og tre millioner kroner å leie for en uke, skal ha tatt inn store mengder vann før den begynte å synke.

De åtte franskmennene som befant seg om bord da båten begynte å ta inn vann ble stående på dekk i den sterke vinden før kystvakten kom dem til unnsetning.

Les også: Se innsiden av det kantrede skipet

Foruten flere sivile fartøyer som deltok i redningsarbeidet, satte det greske luftforsvaret inn to Super Puma-helikoptre og én fregatt, mens kystvakten bidro med flere av sine skip.

Nødsignalene som mannskapet om bord på yatchen sendte ut ble fanget opp av kystvakten tidlig fredag morgen.

På grunn av den sterke vinden i området der ulykken skjedde, kom ikke redningsbåtene helt frem til havaristen, og det var redningsmannskapene om bord i helikoptrene som klarte å få franskmennene i sikkerhet. De ble senere fraktet til øya Skyros.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også: Her går det galt - igjen!

Så sent som i fjor ble den eksklusive yatchen kåret til årets mest innovative fartøy under det internasjonale båtshowet i Cannes. Båten har seks lugarer, boblebad, svømmebasseng, massasje- og multimediarom, og er beregnet for tolv gjester som fordeles i seks lugarer.

Ulykken skjedde i fem-tiden fredag morgen i Egeerhavet, mellom de øyene Skyros og Psara utenfor kysten av Hellas.

Les flere nyheter her