Meny

Solum Larsen avhørt på sykehuset

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldtektssiktede Helge Solum Larsen ble fredag kveld avhørt på sykehuset. Samtidig gjennomfører politiet vitneavhør i saken.

Politiet i Haugaland og Sunnhordland har avhørt den tidligere nestlederen i Venstre fredag kveld. I tillegg har politiet gjennomført vitneavhør, men vil ikke kommentere nærmere hva som er kommet fram i forklaringene.

Fortsatt innlagt

Solum Larsen har siden tirsdag vært innlagt på psykiatrisk avdeling på Stavanger universitetssjukehus, ute av stand til å forklare seg for politiet om hva som skjedde natt til søndag mellom ham og 17-åringen han er siktet for å ha voldtatt på Ryfylke Fjordhotel. Fredagens avhør fant sted på sykehuset.

Les også: Solum Larsen kanskje til avhør fredag

– Det har vært sterkt påtrykk fra politiet for å få gjennomført avhøret og et ønske fra deres side om å prioritere saken. Min klient ønsker også å bidra til oppklaring av saken, han har gitt en forklaring og har gjort en god jobb med det, sier forsvarer Inger Marie Sunde til NTB fredag kveld.

Solum Larsen er fortsatt innlagt på sykehuset og det er usikkert når han kan skrives ut.

– Utslitt

– Han er helt utslitt. Politiet er alltid på jakt etter en sammenhengende og utfyllende forklaring. Han har gjennomført avhøret så godt han kan og har ikke vært usikker på noe som er viktig for saken, sier Sunde.

Les også: Forsvarer mener Solum Larsen personforfølges

Solum Larsen har tidligere innrømmet å ha hatt seksuell omgang med 17-åringen, men hevder det var frivillig, en forklaring han står fast ved fredag kveld.

Les flere nyheter her

Populært