Meny

Syria-konflikt sprer seg til Libanon

Tilhengere av den islamistiske gruppa Tahrir demonstrerer mot det syriske regimet og i soldaritet med det syriske folk i byen Tripoli i Libanon fredag. Foto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom til skuddvekslinger i byen Tripoli nord i Libanon fredag da grupper på hver side av konflikten støtte sammen.
Væpnede menn tok til gatene i to rivaliserende nabolag. Den ene gruppen støtter og den andre gruppen er motstandere av regimet i Syria, melder AFP.

- Det er en tung tilstedeværelse av væpnede menn, og det blir utvekslet skudd i det sunnimuslimske nabolaget Bab al-Tebbaneh og det alawittiske nabolaget Jabal Mohsen, sier en sikkerhetstjenestemann, som ønsket å være anonym, til AFP.

- En person som kjørte forbi området ble såret. Hæren ble satt inn i begge nabolag tidligere fredag, men trakk seg senere tilbake til en gate som skiller de to partene.

- To soldater ble såret i sammenstøtene, sier tjenestemannen.

Les også: - 25 drept i kraftige eksplosjoner i Syria

Sunnimuslimer er i flertall i kystbyen, som de siste årene har vært åsted for intense sammenstøt mellom sunnimuslimske tilhengere av den antisyriske opposisjonen og alawittiske muslilmer som er lojale overfor en Hizbollahledet allianse støttet av Iran og Syria.

Syrias president Bashar al-Assad kjemper mot en opprørsbevegelse som retter seg mot hans regime. Han har sin tilhørighet i det alawittiske samfunn, en gren av sjiaislam.

Les flere nyheter

Populært